Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Detaljplanen för Stora Torp har vunnit laga kraft

30 januari 2014 - Vi på HSB är otroligt glada över att det nu är klart för start. HSBs bostäder i Stora Torp är ett mycket efterlängtat projekt bland HSBs bosparare och medlemmar och vi vet att de 150 lägenheter vi ska bygga här mycket eftertraktade, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Här följer pressmeddelandet som vi skickat ut idag tillsammans med övriga samarbetspartners i projektet.
"I området kring Stora Torp är nybyggnation av ca 450 nya bostäder vid det före detta TV-huset planerad. Efter överklagan har Mark- och miljööverdomstolen nu kommit med sitt avgörande som innebär att detaljplanen vinner laga kraft. Byggandet beräknas kunna starta under hösten 2014 med första inflyttning i slutet av 2016.

Bostäderna vid Stora Torp kommer att vara belägna nära det fina rekreationsområdet mellan Örgryte och Delsjöterrängen, samtidigt som de ligger centralt med goda cykel- och kollektivtrafikförbindelser. Tidigare låg här gamla TV-huset "Synvillan" – nu ska den attraktiva marken användas till bostäder. Älvstranden Utveckling, HSB, NCC och Skanska gläds över att detaljplanen äntligen vunnit laga kraft och har nu fått klartecken att sätta spaden i jorden.

Området som är i stort behov av bostäder ska bebyggas med en blandning av flerfamiljshus och radhus av skiftande karaktär och med olika upplåtelseformer.Området ska få en utpräglad miljöprofil och bebyggelsen placeras så att de grönakvalitéerna i området behålls och så att siktlinjer mot Stora Torp blir möjliga. Arbetet beräknas kunna sätta igång under hösten 2014. Första inflyttning skulle i så fall kunna bli aktuell i slutet av 2016."

Trolig säljstart för HSBs 150 bostäder är efter sommaren 2014.