Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Med framtiden i sikte

25 april 2014 Det var mer sommar än vår i luften när HSB Göteborg höll stämma på Svenska Mässan i torsdags. Ordförande, Lena Carlberg inledde med att tala om HSBs energi och drivkraft.
– Det är vi alla tillsammans, medlemmar, styrelse och medarbetare som skapar det goda boendet. Att få tillfälle att träffas så här är oerhört viktigt för demokratin samtidigt som det är roligt att få ses. Speciellt glädjande är att vi är så många deltagare samlade här i år, sa Lena Carlberg, ordförande för HSB Göteborg styrelse.

Därefter bjöds Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab, upp på scen inför de 83 registrerade ledamöterna. Tillsammans med Chalmers och Johanneberg Science Park har nu HSBs största satsning på forskning och utveckling någonsin satt igång. På en fin kulle med Chalmers bästa utsikt ska ett unikt hus snart byggas. För första gången någonsin ska studenter och forskare få bo i ett laboratorium. Ett hus där man lever som vanligt samtidigt som man ingår i forskning av nya materiallösningar, energiinnovationer och digitala tjänster.

- Vi ska bland annat testa på hur vi kan bygga flyttbart, hur vi kan möta behov av tillfälliga bostäder. Likaså ska vi forska på hur framtidens bostadsrätt kan se ut. En viktig fråga för vi tror starkt på bostadsrätten som framtidens hållbara boendeform, sa Sanna Edling, projektledare HSB Living Lab.

Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg berättade därefter att 2013 blev ett mycket bra år för HSB Göteborg och var nöjd med att kunna presentera ett resultat som landade på 23 miljoner kronor.

- Det är en ynnest att få vara vd för HSB Göteborg som gå så bra ekonomiskt och så mycket inspirerande forskning och utveckling nu sker. Dessutom har vi en extremt god produktionstakt med hela 450 planerade byggstarter bara i år, vilket är en stor och rolig utmaning, sa Lars Göran Andersson.

Kvällen avslutades med att utse årets kulturstipendiat som blev Anette Fischer, från brf Svängen. Hennes mod, engagemang och kreativitet lyftes fram och speciellt hennes arbete för att implementera HSB brf Koden, ett styrdokument som grundar sig på de kooperativa principerna och HSB:s kärnvärderingar ETHOS.

Vill du veta mer, kontakta
Henrik Wolfbrandt, föreningsombud HSB Göteborg
E-post: henrik.wolfbrandt@hsb.se