Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Gröna, växande rum och inspirerande aktiviteter i Lerum!

07 maj 2015 Den 30 maj till den 7 juni arrangerar Lerums kommun "Växtrum i Lerum". Evenemanget är en del i Lerums vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025.

Foto: Lerums kommun

Idén är att utveckla centrala platser och göra dem till inspirerande och växande gröna rum. Detta arbete leds av några av Sveriges främsta trädgårdsdesigners, Hannu Sarenström och Simon Irvine, tillsammans med arbetsgrupper som består av kommuninvånare. Tre stycken växtrum kommer att skapas utefter en promenadslinga längs Säveån som blir ett besöksmål under evenemangsperioden - och en lång tid där efter. Växtrum i Lerum är ett upplägg som influerats av Alingsås kommuns framgångsrika arbete med "Lights in Alingsås".

Under evenemangsperioden går att ta del av en rad olika aktiviteter. Allt från ekomat-marknad med fokus på ekologiska och närproducerade produkter, "Picnic-quiz" i det gröna och en så kallad "Plant-swap" dit du kan ta med dina småplantor och sticklingar och byta med andra. Du kan dessutom ta en guidad tur på Säveån genom centrala Lerum med den välkända båten Paddan. Se hela programmet för Växtrum i Lerum.

Läs mer om Växtrum i Lerum

Vill du veta mer, kontakta
Helene Eriksson, markutvecklare, Mark och projektutveckling 
Telefon: 010-442 20 05
E-post: helene.eriksson@hsb.se