Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Den stora dagen är här

01 juni 2016 Det blev en mycket lyckad inflyttning för alla som nu ska bo i HSB Living Lab. Stämningen var på topp och det tog inte många minuter innan den första blomkrukan syntes på en av balkongerna.

Önskan om att huset ska fungera som en självklar mötesplats där många nya bekantskaper ska kunna göras uppfylldes redan första dagen med råge. Den soliga slänten på husets baksida fylldes snabbt av nyinflyttade som passade på att avnjuta en picknick och lära känna sin nya granne mellan varven mellan flyttbilen och hissen.

Så gott som alla 35 boende i HSB Living Lab var på plats idag och kvitterade ut sin nyckel. Här fanns även många av samverkanspartners med för att svara på frågor och framförallt hälsa de boende välkomna till sitt nya, och alldeles världsunika hem.

De flesta som flyttar in i student- och HSB-klustret på plan två och fyra, där de kubiksmarta lägenheterna med delat kök, badrum, vardagsrum och balkong, är mellan 20 och 30 år. På plan tre, där gästforskare från världens alla hörn hyr mer traditionella lägenheter är de flesta även här runt 30 år.

Imorgon torsdag 2 juni kommer en workshop hållas där alla boende är inbjudna att delta. Här ska Chalmers, Tieto, HSB och Tengbom hålla olika projekt för att bland annat skapa så kallade VR-aktiviteter för huset. Förhoppningsvis ger detta oss en film att se i 3D som gör att vi kan uppleva hur det kan vara att bo i huset.

Vill du veta mer, kontakta
Cecilia Lööf, Kommunikationsansvarig HSB Living Lab
E-post: cecilia.loof@hsb.se
Telefon: 010-442 21 31