Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Framtidens ledare radar upp

11 oktober 2016 Ge aldrig upp, var ödmjuk och visa tacksamhet. Detta var några av råden som framtidens unga ledare i HSBS Academy fick med sig av Sebastian Eriksson, hyllad spelare i IFK Göteborg.

I helgen var första utbildningstillfället för de handplockade 12 som nu får en ledarskapskurs att ha med sig i livet. Värd för helgen var IFK Kursgård där alla samlades. Här lyftes frågor som vad en god ledare innebär, hur man kan ta kritik utan att bryta ihop och varför en bra värdegrund är viktig för den personlig utveckling.

- Samtliga tolv kursdeltagare har alla en tydlig ledarpersonlighet och en bra värdegrund. Något vi vill att de ska förstärka ytterligare för att sedan sprida vidare i sina kontaktnät. På så sätt hoppas och tror vi på ett positivt attitydarbete bland unga i Göteborgs olika stadsdelar, säger Cecilia Lööf, ansvarig för hållbarhetskommunikation på HSB Göteborg.

HSBs Academy pågår under hela hösten och i december är det dags för examen.

- Vi vill att fler företag ska engagera sig i HSBs Academy. Det är vid tidig ålder som vi kan få till en förstärkning av positiva beteende och skapa en bra grund för goda relationer och attityder. Vi har idag ett enkelt och lätt applicerbart koncept. Och vi hjälper gärna till att dela med oss av kunskap och erfarenhet, säger Johanna Westbrandt, projektledare för Västra Hisingen Basket.

HSBs Academy är ett ledarskapsprogram för unga i Göteborg. Initiativet är taget av Västra Hisingen Basket och tillsammans med HSB Göteborg vill man skapa förutsättningar för unga att utveckla och sprida gott ledarskap baserad på en god värdegrund. Samtidigt erbjuds unga spelare i Västra Hisingen Basket en meningsfull fritid. Här får de möjlighet att gå direkt från skolan till träningen, få en macka och ett glas O´boj och läxhjälp innan det är dags för basketträning med vänner.
#HSBsAcademy