Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg visar var stolen ska stå – ny app ger 3D bild av framtida bostadsområdet

19 februari 2016 Nu lanserar HSB Göteborg appen "Drömbostaden". En app som gör det möjligt att med sin läsplatta från TV-soffan, se området och huset växa fram tredimensionellt.

– Detta blir perfekt för alla som vill köpa lägenheter i nya områden och vill få en känsla av hur det kommer att se ut. Var min lägenhet ligger i förhållande till andra och tänk att kunna få koll på om den egna balkongen får kväll- eller morgonsol, det vet vi att många efterfrågar, säger Freja Bramsen Marknadschef på HSB Göteborg.

För en bostadsköpare som väljer nyproduktion kan det vara svårt att visualisera hur det nya boendet kommer att bli. Hur nära vägen kommer huset att stå? Hur kommer omgivningen att se ut? Hur kommer solen att falla på fasaden? För dem lanserar HSB Göteborg appen Drömbostaden, som ger en bild av planerade bostäder och bostadsområden innan de byggs.

Ladda ner appen och skriv ut markören. Rikta surfplattan mot markören. Sedan kan du hemma i TV-soffan se en grafisk projektion av det färdiga byggprojektet. Här visualiseras huset i det framtida området samt vilken service som finns runtomkring. Genom att klicka på skärmen kan du även få fördjupad information om varje specifik lägenhet.

– Att köpa bostad är ett stort beslut som till stor del handlar om känsla. Någonting som kan vara svårt att avgöra genom att bara titta på bilder i en broschyr. Den här applikationen ska ge våra kunder möjlighet att få en så klar bild som möjligt av hur nyproduktion och bostadsområden kommer att se ut då de är färdigställda, säger Freja Bramsen, marknadschef på HSB Göteborg.

Drömbostaden är framtagen av Hoy multimedia och finns tillgänglig för nedladdning i App Store och i Play Store. Appen bygger på 3D-spelmotorn Unity och använder sig av AR -augmented reality.

Appen visar HSBs nya byggprojekt. Först ut är brf Rosendahl i Mölndal samt brf Cinnober i Kvillebäcken. Planen är att appen kommer finnas med i fler HSB-projekt framöver.

För ytterligare information och bilder vänligen kontakta

Freja Bramsen, Marknadschef HSB Göteborg freja.bramsen@hsb.se tfn: 010-422 20 23
Robin Harnesk, Art Director på Hoy multimedia robin.harnesk@hoy.se tfn: 0762-80 67 37

Arbetsgrupp

HSB Göteborg
Freja Bramsen, marknadschef
Jennie Lindquist, marknadskoordinator

Hoy
Robin Harnesk, Art Director
Daniel Ruth, Konceptutvecklare/service designer
Daniel Segerstad, utvecklare
Tobias Martinsson, 3D
Anna Mangs, projektledare
Anya Ernest, projektledare

Industriromantik
3D

Om Hoy
Hoy grundades 1 januari 2016 genom en fusion mellan Nute Digital Agency och Schimpanz i Göteborg. Bolaget har 18 anställda med expertis inom film, 3D, design, webb och apputveckling. Bland kunderna återfinns Salming Sports, Craft, KVD, Avenyfamiljen med flera. Hoy tillhör More Ventures med fler än 100 förmågor inom reklam, PR, content marketing, webb och film.