Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg får hedersomnämnande för sitt integrationsarbete

24 maj 2017 Varje år delar arbetsgivarorganisationen Fastigo ut ett pris i fastighetsbranschen och i år var temat integration och mångfald. Syftet med priset är att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i och att premiera de bästa arbetsgivarna.

Rekordmånga företag deltog i år i tävlingen vilket visar att fastighetsbranschen bidrar positivt till integrationen i samhället. Förutom vinnaren BromöllaHem tilldelas fyra företag ett hedersomnämnande för sitt arbete med ökad integration i ett arbetsgivarperspektiv, däribland två HSB-föreningar: HSB Göteborg och HSB Skåne. Även Förvaltnings AB Framtiden och AB Helsingborgshem har fått hedersomnämnande.

Under året har HSB Göteborg haft flera projekt och aktiviteter igång med målsättningen att bidra till integrationen i samhället. Bland annat genom samarbetet med organisationen Mitt Liv och det mentorprogram som stöttar personer med utländsk akademisk utbildning. Under året tog HSB Göteborg även emot 26 praktikanter varav 18 med utländsk bakgrund.

Utöver detta har HSB Göteborg tillsammans med Västra Hisingen basket engagerat sig i unga ledare genom HSBs Academy. Det är ett ledarskapsprogram som syftar till att skapa möjlighet till normförskjutning och goda värdegrunder och ett tryggare Biskopsgården. HSB Göteborg har också tillsammans med JM AB deltagit i ett projekt med syfte att fånga upp nyanlända ingenjörer, och ingenjörer med utländsk bakgrund, för att ta tillvara på och utveckla deras kompetens.