Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborgs Academy skapar samhällsnytta

20 december 2017 HSB Göteborg och Västra Hisingen Basket har genomfört tre exklusiva ledarskapsutbildningar i ett unikt samarbete. Utbildningen som heter HSB Göteborgs Academy syftar till att utbilda blivande ledare med fokus på social resiliens. Och det har gått jättebra.

Totalt har 40 framtida ambassadörer, så kallade Change Makers, deltagit under 2016 och 2017. Huvudsakliga innehållet i utbildningen handlar om personlig utveckling och ledarskap. Syftet är att utveckla deltagarnas ledarskapsförmågor för att möta framtidens behov av att leda påhittiga och energiska grupper.

Att leda sig själv och grupper kommer att vara en viktig egenskap även i framtiden. Företag letar med ljus och lykta efter den här sortens modiga och mångbevågade individer från samhällens alla hörn. De som deltar får träna på sina ledarskapsegenskaper och hitta din passion i livet, säger Johanna Westbrandt, Projektledare för HSB Göteborgs Academy.

HSB Göteborg har varit huvudsponsor för Academy för att ta samhällsansvar och samtidigt beredda medlemsbasen. Samtidigt har utbildningen bidragit till ökad kännedom om HSB.

- Vi satsar på det här av flera olika skäl. Vi har många medlemmar och bostadsrättsföreningar i Biskopsgården. Vi har tydliga mångfaldsmål i vår verksamhet och vill göra vad vi kan för att stimulera en positiv utveckling i stadsdelen, säger Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg.

Ett av målen med HSB Göteborgs Academy har varit att skapa kontaktytor med näringslivet. Därför har flera personer inom ledande befattningar i olika företag ställt upp för Academy.

Positiv samhällsnytta
Initiativet har redan nått flera av sina effektmål. Bland annat har flera deltagare fått anställning direkt på grund av det utökade och förflyttade nätverket som deltagarna har fått under tiden. Det starka fokuset på personlig utveckling har även resulterat i förändrad självbild enligt utvärderingen.

Den röda tråden i HSB Göteborgs Academy har varit debatten om värdegrund och livsresan. Som ledare har man stor möjlighet att påverka sitt och andras liv till det bättre. Man får möjlighet att arbeta med ungdomar och kan tillsammans med dem bygga en sund kultur. Och påverka samhället på riktigt genom att skapa tryggare och roligare stad som alla trivs i.