Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Miljöministern Karolina Skog (MP) till HSB Living Lab

31 januari 2017 Miljöminister Karolina Skog (MP) besöker HSB Living Lab och visas runt i forskningshuset för framtidens hållbara boendelösningar.

Miljöminister Karolina Skog

Sveriges Miljöminister Karolina Skog kommer och besöker HSB Living Lab tisdag 31 januari 2017 klockan 09:40-10:20 tillsammans med representanter från Västsvenska Handelskammaren. Hon välkomnas av Lars Göran Andersson, VD på HSB Göteborg, Rickard Malm, chef Nyproduktion samt de boende i HSB Living Lab som öppnar sitt kluster för ministern. 

Tisdag 31 januari besöker miljöminister Karolina Skog Göteborg. Under sitt besök träffar hon företag och aktörer från en rad branscher. Under tisdagen deltar miljöministern i två rundabordssamtal, ett om kemisk industri och ett om arkitektur. Hon besöker HSB Living Lab i Johanneberg och träffar företrädare för både Volvo Cars och Volvo AB. Dessutom gör hon flera företagsbesök, bland annat på Karlastaden-projektet och hos Akzo Nobel i Bohus.

Media är välkommen att delta vid följande delar i programmet:
08:00-09:00 Frukostmöte på Västsvenska Handelskammaren med Kemiföretag.
Plats: Parkgatan 49.
09:40-10:20 Besök på experimenthuset för framtidens hållbara boendelösningar, HSB Living Lab. Elektrovägen 4. 
10:50-11:15 Busstur med linje 55 (elbusslinje), Tillfälle för intervjuer under färd.
Plats: Bussen avgår från Sven Hultins plats.
15:45-16:45 Företagsbesök på Serneke och Karlastaden-projektet.
Plats: Karlavagnsgatan 5
För anmälan av deltagande, kontakta pressekreterare Hanna Björnfors.

Karolina Skog verkar i Miljö- och energidepartementet och arbetar för att skapa konkreta gröna resultat i människors närhet. Hennes fokus ligger på:
• Levande städer
• Närhet till naturen och 
• Hälsosammare vardag med färre gifter och fler smarta lösningar.

Frågor som Karolina Skog lyft fram under förra året och som har kopplingar till HSB Living Lab är bland annat:
• Samverkan näringsliv och forskning - vilket är grunden för HSB Living Lab.
• Kemikalier i vardagen - Här forskar HSB om  emulsioner.
• Hållbar stadsutveckling - Tydlig koppling till just samverkan som är kärnan i HSB Living Lab.
• Matsvinn - Koppling till Matsvinnsprojektet med Beteendelabbet samt forskningen som resulterat i prototypen BioBlender. En uppfinning för att separera vatten och matavfall för kompostering och eller biogasutvinning.

Hanna Björnfors
Pressekreterare hos miljöminister Karolina Skog 
Telefon 08-405 10 00 (växel) 
Mobil 072-500 92 11 
e-post till Hanna Björnfors, via registrator

 

HSB Living Lab är resan mot framtidens boende.
Idén om ett levande labb för forskning om en hållbar boendemiljö föddes 2010 och är nu verklighet 2016. På Chalmers bor och lever studenter och forskare för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder. I 29 lägenheter utrustade med mätstationer och sensorer lever boende i en föränderlig byggnad där väggar, fasader och inredning utvecklas efterhand som forskningen fortskrider. HSB Living Lab är ett samarbete mellan näringsliv, stad och akademi. En unik och öppen arena för att skapa framtidens hållbara boendemiljöer.
Huvudpartners är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park.
Samverkanspartners är Tengbom, Peab, Akademiska Hus, Tieto, Electrolux, Bengt Dahlgren, Göteborg Energi, Elfa, Vedum. #HSBLivingLab