Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Positiva siffror för HSB Göteborgs mångfaldsarbete

10 juli 2017 HSB Göteborgs nya medlemmar med utländsk bakgrund* har ökat från 18,5 procent till 26 procent, visar den senaste rapporten från SCB. Det kooperativa bostadsföretagets satsningar på en ökad mångfald har gett resultat.

För HSB Göteborg har hållbarhetsfrågor alltid varit i fokus och i arbetet med att vara en socialt hållbar aktör lägger man stort fokus på mångfaldsfrågan. Det rör sig om allt från strategiskt arbete med kompetensförsörjning och tydliga mångfaldsmål, till hur man fördelar stöd till olika samhällsutvecklande projekt.

– Vi pratar mycket om vårt mångfaldsarbete och mångfaldsfrågorna i allmänhet, i många olika sammanhang. Det handlar till exempel om att vi för dialog med stadens politiker, men också att vi träffar och stöttar unga som själva har utländsk bakgrund. Förutom att vi skapar nya nätverk och får ny kunskap så märker vi också av en ökad stolthet bland medarbetarna på HSB Göteborg. För oss är det viktigt att mångfald inte bara blir ett tomt begrepp, utan att vi fyller det med handling, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Ett nyckeltal som berättar om HSB Göteborgs mångfaldsarbetet lyckas åstadkomma reell förändring är antalet medlemmar med utländsk bakgrund. Enligt SCB:s senaste rapport ökar andelen medlemmar med utländsk bakgrund stadigt. 2013 hade endast 18,5% av de nya medlemmarna i HSB Göteborg utländsk bakgrund, medan samma siffra idag ligger på 26 procent.
– Det är glädjande att allt fler med olika bakgrund upptäcker bostadsrättsformen och det kooperativa ägandet. Som en modern samhällsbyggare vill HSB självklart spegla framtidens Sverige. Dessutom betyder siffrorna förhoppningsvis att vi kan ge fler möjligheten att ta sig in på bostadsmarknaden, fortsätter Lars Göran Andersson.

I arbetet med mångfald har HSB Göteborg till exempel startat ett ledarskapsprogram för unga i utsatta stadsdelar, HSB Göteborgs Academy. Initiativet började som ett pilotprojekt i liten skala men är nu implanterat i den ordinarie verksamheten. Den 1 juni 2017 tog den andra kullen ledare examen från akademin.

*Med utländsk bakgrund avses utrikesfödd eller inrikes född med två utrikesfödda föräldrar.

Vill du veta mer, kontakta
Carolina Andersson, presschef
Telefon: 010-442 21 40
E-post: carolina.andersson@hsb.se