Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Spaden i marken för HSB brf Mariedahl

17 oktober 2017 Genomtänkt arkitektur och boende högst upp i området är det som väntar köparna i HSB brf Mariedahl på Kvarnbyterrassen i Mölndal. Idag tisdag den 17 oktober hölls det första ceremoniella spadtaget inför arkitekter, byggare – och framför allt de blivande grannarna i föreningen.

Lena Josgård, HSB Göteborgs affärsområdeschef för mark- och projektutveckling, inledde med att berätta  om resan fram till dagens spadtagsceremoni. Arkitekten Håkan Trygghed, från KUB Arkitekter, berättade om tanken bakom husen, lägenheterna och området Kvarnbyn innan representanter från projektet bokstavligt talat satte spaden i marken.

Hallå där, Terzah Kader!

Terzah Kader

Terzah Kader är en av de som redan köpt en lägenhet i huset, och tillsammans med flera nyfikna blivande grannar gästade hon firandet vid första spadtaget. Terzah, som är 23 år, bor idag i Angered och hon har hittills valt att bo i sitt föräldrahem. I områdena runt Angered har hon fått upp ögonen för naturen, och det är närheten till skog och natur som lockar henne till Mölndal.

-Vi brukade åka hit som barn, till Gunnebo och Rådasjön, så för mig påminner det om barndomen. Jag trivs i Mölndal, säger hon. Och så är det ju bara tio minuter från stan.

Terzah, som började bospara i HSB i början av året, påpekar att det aldrig är för sent att börja spara till sin drömlägenhet. Själv kommer hon att bo i en etta högst upp i huset. Därifrån är det fantastisk utsikt och i rummet är takhöjden som mest 5,1 meter. Att kunna välja själv hur det framtida boendet ser ut ser Terzah som en stor fördel:
-Jag ville ha en unik lägenhet, och här har jag chansen att påverka hur lägenheten kommer att se ut när den är klar. Det känns väldigt spännande och roligt.

Inflyttningen i huset är planerad till hösten 2019/våren 2020.

För mer information om HSB brf Mariedahl, läs här eller kontakta:
Sofie Esmyr, Säljare Nyproduktion, HSB Göteborg
sofie.esmyr@hsb.se, 010-442 20 07.