Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett år med #metoo

15 oktober 2018 I dag, måndagen den 15 oktober, är det #metoo-dagen - för ett år sedan startade #metoo-upproret i USA och spreds världen över.

Uppropen, och den efterföljande debatten om #metoo, har varit ett uppvaknande för många. På HSB Göteborg har man förstärkt arbetet mot sexuella trakasserier på arbetsplatsen, men också jobbat för att lyfta frågan allmänt om normer och beteende där människor möts i olika forum. HSB Göteborg har bland annat arrangerat föreläsningar för medarbetare och förtroendevalda och uppdaterat och upplyst medarbetare om handlingsplanen mot sexuella trakasserier.

I juni i år arrangerade också HSB Göteborg ett fullsatt seminarium under politikerveckan i Almedalen på temat Kvinnor säger me too – vad säger männen? Representanterna i panelen från Volvo, Chalmers, Polisen, Peab bostad och HSB Göteborg hade två saker gemensamt: de var alla på ledande positioner inom sitt företag - och män. Under ledning av en jämställdhetsexpert diskuterades hur man skapar inkluderande och trygga arbetsplatser.

Detta är några initiativ som HSB Göteborg tagit under året som gått. Framåt finns det självklart mycket att göra – debatten måste hela tiden hållas vid liv för att det ska vara möjligt att förändra rådande strukturer och normer på alla plan!