Designathon in Professional Laundry

Designathon genomfördes på HSB Living Lab när partnern Electrolux bjöd in studenter från sex olika länder till en 24-timmars designtävling. Syftet med projektet var att demonstrera idéer om hur interaktionen mellan användare och maskiner i en professionell tvättinrättning kan se ut i en nära framtid.– HSB Living Lab var den perfekta platsen för vårt Designathon. Det finns en inspirerande innovationsanda i lokalerna och i Framtidens tvättstuga kunde deltagarna experimentera direkt, säger Marius Stücheli från The Research Hub by Electrolux Professional, projektledare för Designathon17.

I slutet av Designathonet presenterade vart och ett av lagen sina idéer och prototyper och bedömdes utifrån kriterier som kundnytta och miljövänlighet, kreativitet och möjlighet till implementering och utveckling av prototypen.

– Då interaktionen mellan användare och utrustning blir alltmer central för dagens och framtidens produktutveckling ville vi se hur morgondagens användare skulle vilja interagera med våra maskiner, med fräscha ögon och öppna sinnen, säger Silvana Johansson, kategorichef Business Unit Laundry på Electrolux Professional. Ett Designathon var det perfekta forumet för att göra just detta.

Klicka här för att läsa mer om Designathonet!