Budget 2020 för Brf Främby Gård

25 november 2019 Styrelsen har behandlat och godkänt det budgetförslag gällande 2020 som föreningens ekonom på HSB har arbetat fram

Budgeten baseras på följande:

Intäkter: Oförändrade intäkter gentemot innevarande år vilket betyder att avgifter för boende och extra hyresavgifter förblir oförändrade.

Kostnader: Taxebundna avgifter (värme, vatten, sophämtning) räknas upp med 3 %. Föreningen har ett bundet elavtal till ett fördelaktigt pris men det går ut 2020 och blir förmodligen mycket dyrare.

Större investeringar under 2020 är främst gällande värmesystemet men i skrivande stund finns inga färdiga offerter att ta ställning till så det är svårt att budgetera i detalj. Även om summorna för värmesystemet blir ganska höga under 2020 så kommer det att påverka kommande resultaträkning marginellt genom att avskrivningarna ökar och medel bokförs via yttre fond i balansräkningen.

Fysiska pengar till värmesystemet kommer att finnas då föreningens sedan tidigare 5-åriga placeringar börjar falla ut 2020. 5.600.000 kr faller ut till betalning från juli-dec 2020 och dessutom betalas räntan på 2,1 % ut som uppgår till 588.000 kr totalt. Då föreningen har lån kvar som överstiger ränteutbetalningen så utgår ingen skatt på dessa räntepengar utan de går rakt in på föreningens konto.