Budget 2022

25 november 2021 Styrelsen har nu beslutat om en budget för 2022. Intäktsmässigt så blir det inga förändringar vilket innebär oförändrade avgifter för alla medlemmar gällande boende och hyresobjekt. Kostnadsmässigt så blir det sänkta nivåer gällande utgiftsräntor samt på Telias nya avtal gällande internet 250 Mbit, Tv-paket Lagom och Bredbandstelefoni.

Styrelsens fokus under 2022 blir bland annat följande: 1) Uppföljning av statuskontrollen så att åtgärder blir genomförda i aktuella lägenheter. 2) Jobba med frågan gällande relining av de gjutjärnsdelar som ligger i stammarna mellan över och undervåning i flerfamiljshusen samt alphyddorna. 3) Jobba vidare med utbyggnaden av elbilsladdare. 4) Stämma av jobbet med taköversynen där runt 50% av arbetet återstår med byte av nockskydd, rengöring och behandling.

Ekonomi, räntor: Två större lån på totalt 15 miljoner kronor ligger med en ganska snäv omsättningstid. (Dec 2021 & mars 2022) För att utjämna effekterna av eventuella kommande höjda räntor så har styrelsen beslutat att lägga ett lån på 3 år samt det andra på 4 år. Räntenivåerna blir fastställda först vid respektive omsättningsdatum men mottagna offerter indikerar på strax över 1 %. HSB MälarDalarna erbjuder inte längre placering av föreningarnas sparade medel längre än på 1 år (till minimal ränta) Därför har styrelsen beslutat att göra en extra amortering med 3 miljoner kronor vid låneomsättningen i december så att de tillgängliga pengarna just nu får jobba med den bästa möjliga effekten som finns tillgänglig.