Nytt avtal med Telia gällande bredband, Tv och telefoni för Brf Främby Gård

08 maj 2021 Styrelsen har beslutat att anta en offert från Telia gällande ett nytt 5 årigt avtal där bland annat 250 Mbit bredband, Tv-paket Lagom och grundkostnad för Bredbandstelefoni ingår. (Klicka för mer information)

Det är snart 10 år sedan föreningen installerade fiber från Telia och det ursprungliga avtalet går snart ut. Styrelsen är nöjd med det som har levererats från Telia under dessa år och en offert på nytt avtal har inkommit som ser mycket bra och prisvärt ut. Därav har ett nytt 5-årigt avtal tecknats med följande innehåll. 

Bredband 250 Mbit 

TV paket Lagom

Bredbandstelefoni

Telia Play

Smarta Hemmet Small paketet för att kunna utnyttja ny teknik, nu och i framtiden. Mer information om detta kommer framöver.

Nya hårdvaror ingår (en ny tv-box och en trådlös router) Kostnadsfri installationshjälp ingår.

Konsumtionsmönstret gällande Tv har förändrats mycket under de senaste 10 åren. Tendensen är att färre direkta program via Tv tittas på till förmån för streaming av playtjänster via mobil, surfplatta, dator och de nya smarta Tv-apparaterna. Tvillingabonnemang där dagens 25 Tv-kanaler kan ses i mer än en Tv finns inte med i detta avtal, till förmån för bland annat en snabbare uppkoppling vilket möjliggör en smidig streaming under avtalets kommande 5 år.

Detta nya avtal är kostnadsmässigt för föreningen drygt 25% billigare än det som finns idag och med ett underskrivet avtal så har nu Telia 4-8 månader på sig att realisera det hela.