Julcontainer

23 december 2021 Likt tidigare år kommer Ringvägsgårdens Samfällighetsföreningen att placera ut en container för julpapper och kartong i anslutning till sophuset bakom Ringvägen 7.
Credit: https://unsplash.com/photos/4u5NFnSSBLc?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditShareLink

Containern kommer att vara upplåst från julaftonsmorgon kl. 10.00 fram till annandag jul kl. 10.00 Vänligen respektera att containern endast är avsedd för julpapper och kartong.

Sortera rätt i juletid Under julen blir det mer avfall än vanligt, särskilt i samband med julklappsutdelningen, och det blandas lätt huller om buller Avfallet tar plats i våra sophus så försök att sortera ditt avfall för att spara plats.

1. Julgranen – lämnas som ris och grenar alternativt trädgårdsavfall på Återbruket.
2. Plastjulgranar – sorteras som metallskrot på Återbruket, eftersom största delen är i metall.
3. Elljusstakar, julstjärnor och elljusslingor – lämnas till Återbruket som el-avfall.
4. Matrester – sorteras som matavfall/bioavfall som blir biogas.
5. Presentpapper och pappersförpackningar – lämnas till Återbruket, återvinningsstation som pappersförpackningar. Se även rubriken Container för julpapper
6. Presentsnören – sorteras som restavfall eller brännbart*). 7. Julkort och kuvert – går som restavfall
8. Stearinljusstumpar – sorteras som restavfall.
9. Julkransar – om den inte kan sorteras i olika delar – lägg kransen i restavfall Tips! Du kan återanvända halmstommar från år till år.
10. Wellpappkartonger – sorteras som pappersförpackningar på återvinningsstation eller som Well på Återbruket. Tänk på att sortera ur eventuell frigolit och lägg som plastförpackningar.