Viktig information om nya lås och nycklar

05 april 2021

Nu närmar vi oss bytet till säkerhetsdörrar. Det innebär även byte av lås och nycklar som ni ska kvittera ut innan dörrbytet sker. Man börjar arbetet på Gustavsgatan 19 och avslutar på Västra Nobelgatan 14 och räknar med att hinna byta drygt 10 dörrar per dag.

Lås och nycklar kvitteras ut i pergolan på gården (vid dåligt väder i Föreningslokalen) enligt följande schema:

Onsdag 7 april :Gustavsgatan 17 kl. 17.00-18.00
                          Gustavsgatan 19 kl. 18.00–1900

Torsdag 8 april: Gustavsgatan 15 kl. 17.00-18.00
                          Gustavsgatan 13 kl. 18.00-19.00

Onsdag 14 april: Västra Nobelgatan 4 och 6 kl. 17.00–18.00
                           Västra Nobelgatan 8 och 10 kl. 18.00–19.00

Torsdag 15 april: Västra Nobelgatan 12 och 14 kl. 17.00–18.00

OBS! Lås och nycklar ska kvitteras ut av lägenhetsinnehavaren, det vill säga den som står för kontraktet. Medtag legitimation!

Viktigt att tänka på:

· När det närmar sig tid för byte av din dörr kommer en lapp att sättas upp på dörren. Det är då viktigt att du har med dig både den gamla och nya nyckeln när du lämnar lägenheten om dörren byts under tiden du är borta.

· Är du inte hemma då dörrbytet sker kommer man att gå in med huvudnyckeln. Är det något som hindrar detta, till exempel en ensam hund, så meddela detta då du kvitterar ut låset. Annars tolkar vi nyckelkvittensen som ett godkännande till att använda huvudnyckeln.

· Är du inte hemma så måste låset ligga väl synligt när man öppnar dörren. Ett tips är att lägga låset på en stol innanför dörren.

· Varje lägenhet tilldelas fyra nycklar. Lägenhetsnyckeln kommer inte längre att gå till portlåset. Där gäller sedan endast kod eller tagg. Ni kommer därför att få ytterligare taggar så att ni har en till varje lägenhetsnyckel.

· Ni som har balkonglås där den gamla lägenhetsnyckeln gäller måste spara den gamla nyckeln om ni även i fortsättningen vill kunna låsa balkongdörren. Detta gäller nog huvudsakligen lägenheter på markplan.

· Alla lås inom föreningen kommer att bytas förutom de sju förrådsrum som finns till uthyrning.

Postlådor

Postlådorna på entréplan är nu godkända av Postnord och fortsättningsvis kommer posten att lämnas där.

Vill du ha reklam så är det bara till att vända på den röda lappen som säger Ej reklam tack. Då blir det en grön reklamlapp istället!