Ordinarie föreningsstämma 2020

12 juni 2020 Ordinarie föreningsstämma den 29. juni ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19.

 

 

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

HSB bostadsrättsförening Bergsmannen, kallar härmed till ordinarie föreningsstämma

DAG                  måndag 29 juni

PLATS               Stämman genomförs enbart via poströstning

 

För att minska smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har en tillfällig lag införts som medger att styrelsen kan besluta att medlemmarna i bostadsrättsförening kan poströsta inför föreningsstämma. Bestämmelsen möjliggör att antalet deltagare som närvarar personligen vid stämman kan hållas nere, samtidigt som medlemmarna får ett så stort inflytande som möjligt under de rådande omständigheterna.

Styrelsen i HSB brf Bergsmannen har vid sitt styrelsemöte den 20. maj, med anledning av ovanstående, beslutat att ordinarie föreningsstämma den 29 juni 2020 ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19. Detta beslut har vi tagit för att följa regeringens förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer samt folkhälsomyndighetens rekommendation för att minimera smittspridning av coronaviruset. Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat bifogade underlag för poströstning.

Poströsten ska ha inkommit till föreningen senast sista helgfria vardagen före stämman.

 

När det gäller styrelsens upplysningsplikt kan medlem lämna begäran om upplysning skriftligt

till föreningen senast 10 dagar före stämman. Skriftligt svar ska lämnas från styrelsen senast 5 dagar före stämman och kommer att:

°       Hållas tillgängligt hos föreningen

°       Skickas till medlem som ställt frågan

°       Publiceras på föreningens webbplats om sådan finns

 

Vid en föreningsstämma som genomförs med enbart poströstning har medlemmarna rätt att rösta om något eller några av ärendena på dagordningen ska anstå till fortsatt stämma och därmed behandlas vid ett senare tillfälle som medlemmarna har rätt att närvara vid, det vill säga där endast poströstning inte är tillåtet. Ett ärende ska anstå till fortsatt stämma om stämman beslutar om det eller om minst en tiondel av samtliga medlemmar i bostadsrättsföreningen begär det. Om ett sådant beslut fattas när det gäller beslut om fastställande av resultat- och balansräkning, dispositioner av föreningens vinst eller förlust enligt fastställd balansräkning och beslut om ansvarsfrihet så måste en fortsatta föreningsstämman då hållas tidigast fyra veckor och senast åtta veckor därefter.

Poströsten lämnas försluten i det medskickade kuvertet i föreningens postlåda som finns på Sturegatan 90.

Välkommen!                                                                                                     

Styrelsen