Medlemsinformation Januari 2024

25 januari 2024

Medlemsinformation januari 2024.

 

Ekonomi

Vår förening har flera avtal med HSB. Det var längesedan vi gick igenom dessa avtal. Styrelsen hade därför till sitt senaste möte bjudit in Ulrika Asp som arbetar på HSB som affärsområdesutvecklare. Ulrika är den som har hand om föreningens avtal med HSB.

Tillsammans med Ulrika gick vi igenom avtalen och reviderade dessa. Utifrån vad vi beslutade kommer Ulrika att skicka förslag på nya avtal. Avtalen berör ekonomi, administration, fastighetsskötsel och lokalvård.

 

Elavgifter

Vi fortsätter med rörligt avtal med Eon. Som tidigare nämnts bevakar styrelsen elpriset varje månad och tar ställning till om vi behöver höja eller sänka elpriset. Ingen justering av elpriset planeras i nuläget.

 

Sortering av sopor

Sopsorteringen fungerar bra i vår förening. Här några påminnelser:

  • Från 2024 är det obligatoriskt att sortera ut sitt matavfall.
  • Kärlet för pappersförpackningar blir ofta överfullt. Tänk på att platta till kartongerna så att alla får plats med avfallet.

 

Grus vid hissdörrar 

Vintertid drar vi in mycket grus. Gruset fastnar ibland i skarven vid hissdörrarna. Detta kan leda till att hissdörren kärvar och vi måste ringa felanmälan för åtgärd. Detta medför då en kostnad för föreningen. För att undvika denna kostnad uppmanar vi därför de som använder hissen att gärna ta en extra titt, sopa undan gruset med sopborste eller dammsugare.

 

Besöksparkeringen 

Då vi inte har tillräckligt med parkeringsplatser till våra medlemmar att tillgå, kommer besöksparkeringen att göras om till förhyrd parkeringsplats. Detta gäller från och med 1 februari. Ny skylt kommer att sättas upp.

 

Nya filter

Filter till element i våra lägenheter byts vartannat år. Nu är det dags igen och nya filter kommer att köpas in. Dessa kommer att finnas i kartonger i trapphusen under trapporna i respektive hus.

Var och en tar det antal som behövs och byter på egen hand. Behöver någon hjälp att byta, prata med någon i styrelsen.

 

/ Styrelsen