Nyhetsblad, januari 2019

02 februari 2019 Cykelrensning, Parkering, Avloppssystemet, Klottersanering, Underhållsplanen, Enkät, Källsorteringsgården, Motion enligt 15 § i stadgarna och Andrahandsuthyrare

Cykelrensing

Styrelsen tackar alla medlemmar för hjälpen med cykelmärkningen. Efter tre månaders förvaring har ”Ta till vara” tagit hand om alla omärkta cyklar.

 

Parkering

Det är inte tillåtet att parkera framför lägenhetsportarna. Endast i och urlastning får förekomma på grund av att t.ex. ambulanser, sjuktransporter och andra uttryckningsfordon måste komma fram. Gästplatser finns framför Tempo och kostar 30 kr/ dygn. Betala i automaten. P-skiva används vid en timmes gratisparkering.

 

Avloppssystemet

Styrelsen arbetar med att hitta lämpliga lösningar för att åtgärda avloppsstammarna.

 

Klottersanering

Tyvärr har vi återkommande problem med klotter, som kostar mycket att sanera. När vädret tillåter ska styrelsen beställa klottersanering.

 

Underhållsplanen

  • Renoveringsarbetet i trapphusen på Hagavägen 25 och 27 har påbörjats och ska vara avslutat senast den sista mars. Vissa avstängningar blir nödvändiga och det är viktigt att vi följer uppsatta anvisningar.
  • Offerter på två nya värmeväxlare är på gång
  • Taket ovanför begravningsbyrån och telefonaffären ska besiktas
  • Två nya tvättmaskiner har installerats på Engelbrektsgatan
  • Vid brandsynen upptäcktes ett behov av nya brandslangar i garaget under Tempo

 

Enkät

Tack för alla inlämnade enkäter. Ni som ännu inte lämnat in enkäten har möjlighet att göra det fram till sista februari.

 

Källsorteringsgården

Problem!   Möbler, grovsopor och stora elprylar mm ska lämnas till Fågelmyra! Följ anvisningarna och gör som det står, för att hålla kostnaderna nere. Det är inte tillåtet att ställa/ förvara privata föremål i källargångar och trapphus, säkerhetsrisk!

Motion enligt 15§ i stadgarna

 Medlem som önskar visst ärende behandlat på ordinarie föreningsstämma ska skriftligen anmäla ärende till styrelsen före februari månads utgång. Motionen ska vara skriftlig och innehålla: vad man vill förändra, förslag på förändring, namn, underskrift lägenhetsnummer och adress. Motionen lämnas till styrelsen i röda postlådan eller via brfhagahus@gmail.com

Föreningsstämman är bokad till den 20 maj, kallelse kommer senare.

Andrahansdsuthyrare

Styrelsen måste skriftligt godkänna alla andrahandsuthyrningar. Vid överträdelse debiteras uthyraren för juristkostnaderna. .                                                                                 

 

Januarihälsningar, oförändrad hyra och fortsatt gott nytt år! 

Styrelsen Brf Hagahus