Nyhetsblad mars 2017

19 mars 2017 Postfacken, porttelefon och tidningshållare. Sopstationen. Parkeringsplats/ garage. Motorvärmarkabel. Hissar. Dörröppnare. Tvättstugor, utrustning. Securitas. Föreningsstämman. Hemsidan.

Postfacken, porttelefon och tidningshållare

Samtliga postfack är nu enhetligt märkta med lägenhetsnummer och namn på utsidan. Posten önskade samma märkning på insidan av postfacken för att underlätta posthanteringen. Det arbetet är också utfört. Samtliga tidningshållare är nu dessutom enhetligt märkta

Styrelsen arbetar med att uppdatera alla namnlistor till porttelefonerna. Lägenhetsinnehavaren kan välja att få samtalen från porttelefonen till fast hemtelefon alternativt mobiltelefon eller både och. Vill du göra en ändring, skriv ner ditt namn, lägenhetsnummer och tfn.nr och ge brevet till styrelsen, endera genom att lägga det i postfacket vid vicevärdskontoret (Engelbrektsgatan 15B) eller skicka det som mail till brfhagahus@gmail.com

Styrelsen ansvarar i sin tur för kommunikationen med Dala Lås som sköter den faktiska uppdateringen.

Sopstationen

Vi har alla ett ansvar för sopstationen! Sophanteringen är dyr och slarv med sopsorteringen kan bli kostsam (det vill säga det kan leda till hyreshöjningar). Hur ska vi få ordning på alla våra sopor? Hur svårt kan det vara att göra som det står på skyltarna? Problemen med överfulla kärl fortsätter. Sopcontainern med brännbara sopor töms nu oftare, tre gånger under två veckor. Möbler, byggsopor och annat skrymmande avfall skall boende själv forsla till Fågelmyra återvinningsstation.

Parkeringsplats/ garage

Bostadsrättsinnehavare som önskar p-plats eller garage ska anmäla sitt intresse genom att:

  •  skicka ett mail till: hagagaraget@gmail.com
  • lämna en skriftlig ansökan i brevlådan utanför vicevärdskontoret, Engelbrektsgatan 15B. Ange namn, adress, personnummer, e-postadress och telefonnummer samt önskemål i ansökan.

Motorvärmarkabel

Styrelsen vill påminna om att Du inte får lämna kvar motorvärmarkabeln i eluttagen på elstolparna när Du kör iväg. Det är förbjudet enligt svensk lag.

Hissar

Nytt hissavtal har tecknats med MTM. Byte av hisslinor är beställt. Anslag kommer att sättas upp i god tid när det blir dags för byte av hisslinor.

Dörröppnare

Dala Lås har påbörjat arbetet med installation av port öppnare.

Tvättstugor, utrustning

Ny städutrustning finns i tvättstugorna och mangelrummen. Saknas något hör av dig till styrelsen!

Tänk på att tvättstugan skall sopas alternativt våttorkas efter varje tvättpass.

Securitas

Från första januari i år kan styrelsen komma att fakturera personer som har orsakat att Securitas rycker ut till vår förening.

Föreningsstämman

Måndagen den 22 maj blir det föreningsstämma på Galaxen. Kallelse kommer. Varmt välkomna!

Hemsidan

Mer information finns att läsa på föreningens hemsida, http://194.103.227.14/dalarna/brf/hagahus/

Tidiga vårhälsningar från styrelsen Brf Hagahus


Till nyhetslistan