Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Brand på Pilgatan i Västerås

23 december 2016 Torsdagen den 22 december utbröt det en brand i en av våra fastigheter på Pilgatan. Fastigheterna förvaltas av HSB Förvaltning och ägs gemensamt av HSB Mälardalen och HSB Projektpartner. Fastigheten omfattas inte av några hyresbostäder men på övervåningen fanns ett kontorshotell med omkring tio hyresgäster.

Branden startade i restaurangen som är etablerad på bottenvåningen. Troligt är att det började brinna i restaurangköket och sedan spreds elden vidare upp till övervåningen. Släckningsarbetet kommer att pågå under hela fredagen enligt en talesman på Mälardalens räddningsförbund.

Lokalhyresgästerna är nu tvingade att evakuera och söka sig nya lokaler. Arbetet med att utreda orsaken till branden, hjälpa de strandsatta hyresgästerna och att reda ut ansvarsfrågan har startats. Angelica Israelsson och Thomas Berggren, representanter för HSB Mälardalen, var under torsdagen på plats och ordnade med en del praktiska saker. Frågor från media och allmänhet besvaras av vd för HSB Mälardalen Peter Sjerling, som också går att nå på telefon 073-070 24 28.

Tanken med innehavet av dessa fastigheter har varit att under det närmste året starta nyproduktion av hyres- och bostadsrättslägenheter på platsen. Dels i HSB:s regi, dels med några andra samarbetspartners.