Information från styrelsen om renovering av värmesystem och vattenstammar

23 april 2024 Alla ska nu ha fått information om nyckelinsamling och tider för inventering av lägenheter. Det är väldigt viktigt att du lämnar över nycklar till Hylén & Kjellander, då det underlättar väldigt mycket för dom under arbetets gång.

OBS! Har du inte lämnat ut nyckel MÅSTE du vara hemma när du har blivit aviserad om detta. Om entreprenören måste göra nya försök för att besöka er lägenhet, kommer ni att bli debiterade för detta. 

De som kommer för att inventera lägenheterna jobbar för Hylén & Kjellander och bär alla på en ID-bricka som kallas för ID06 och du har rätt att fråga om att få se detta ID-kort. Har du frågor och funderingar om renoveringen i just din lägenhet, är besöket för inventeringen ett bra tillfälle för dig att ställa dina frågor till entreprenören. Har du inte möjlighet att vara hemma så kan du maila dina frågor till idogheten@hkvvsab.se.

idogheten@hkvvsab.se är vår egen mailadress direkt till Hylén & Kjellander. Har du tekniska frågor om arbetet eller din lägenhet är det främst denna kontaktväg du ska använda. Uppstår det något akut (t ex vattenläcka) under projektets gång så finns det en jour att ringa genom växeln till Hylén & Kjellander. 

Möbler: Det behöver vara ca 1,5 meter fritt framför elementen. Behöver du hjälp med att flytta möbler så meddela gärna detta vid inventeringen av din lägenhet. 

Husdjur: Eftersom det är ett stort arbete som sker, kommer det att behövas tillgång till alla rum. Det är OK att du har husdjur hemma, men det kan bli en del oväsen.

Varmvattenledningar 

I två av våra fastigheter (de med 5 våningar) finns kulvertar som driver värmesystemet till våra element. Det är dessa kulverts, rören till våra element samt elementen som vi ska byta ut. 

Tappvatten 

VVC är ditt kall- och varmvatten. De stående stommar för tappvattnet kommer att placeras ut i trappan, bredvid sopnedkastet, och dras in i lägenheterna längst med taket. Arbetets resultat är något mer flexibelt för t ex inredning i din lägenhet, inom branschreglernas ramar. 

I trapphuset kommer det finnas en avstängningsventil för din lägenhet samt individuella mätare av vattenförbrukning. Tappvattenrören består av två rör som kommer dras in i din lägenhet via hallenn till ditt badrum och kök. Dessa kommer att kläs in i en "låda" på cirka 10x10 till 15x15 cm i hallen i takvinkeln, delvis där väggen och takets möts, och målas vit. Du får lov att måla och tapetsera denna hur du vill sedan. 

 Några korta avstängningar av vattnet är att vänta när det sker "omkoppling" samt en större avstängning under hela dagen när allt kopplas ihop. Detta kommer givetvis att meddelas innan. 

OBS! Styrlesen har inte tagit något beslut om att fakturera medlemmar för deras faktiska förbrukning i dagsläget. Vi installerar dessa för att följa branschregler. 

Vår revisor på HSB har tagit höjd för detta banklån samt rådande ränteläge i vår nuvarande budget samt prognos för åren framöver. Arbetet beräknas kosta ca 13 miljoner.