Information BRf Akvamarinen

05 april 2022 2022-03-28 Information till medlemmar Brf Akvamarinen.

Utomhusparkeringen vid hus C- nytt Parkeringsavtal med Securitas

De senaste åren har vi haft många funderingar från medlemmarna kring parkeringen som ligger vid Hus C. Det har varit alltifrån tillstånd som kopierats och att Amino Park var dåliga på att rondera området. Det har också varit många frågor gällande vår hyresgäst Extra rent. Dom hyr endast två parkeringar och det är de två första platserna till vänster när man kör in på området. Med det nya upplägget kommer dom inte kunna parkera någon annanstans än på dessa två parkeringar för då kommer dom få böter.

Styrelsen har därför sagt upp avtalet med Amino park och tecknat ett nytt avtal med Securitas bevakning.  Det nya avtalet kommer träda i kraft 1 April 2022 . Ingen kommer att bötfällas för än alla fått ut sina koder och känner sig bekväma i appen.

1.       Varje hushåll kommer få en privat kod som man använder sig av i Parkster Appen, som man laddar ner i sin telefon.

2.       Koden är unik för varje hushåll och skall inte spridas till obehöriga.

3.       Varje hushåll får bara en kod så det är bara en bil som man kan parkera per kod.

4.       Detta system finns redan på övriga gator runt om i området, men skillnaden är att vi får en kod som gör att vi står gratis som medlemmar på utomhusparkeringen på föreningens mark.

5.       Fordon som inte har en kod kommer att bötfällas.

6.       Som medlem kan man lägga in flera registrerings nr men man kan bara parkera en bil åt gången.

Alla andra gamla parkeringsregler kommer försvinna och det som kommer stå på nya skyltarna är det vi alla skall förhålla oss till framöver och alla medlemmar har samma förutsättningar oavsett vilket hus man bor i. Observera att parkeringen inte ska användas som en permanent parkering för boende medlemmar utan är primärt avsedd som gästparkering.

Har ni frågor gällande detta så maila gärna styrelsen på info@styrelsenakvamarinen.se.

Laddboxar i garaget?

Vi vill även undersöka intresset blandmedlemmarna för laddbox i garaget.

Vi ber dig som är intresserad av laddbox till din bil i garaget

- att snarast skicka ett mail till styrelsen och anmäl ert intresse för laddbox, om du har elbil eller tänker skaffa elbil. Detta för att styrelsen ska kunna bedöma omfattning, ekonomi etc.  Vänligen ange namn och lägenhetsnummer och maila till  info@styrelsenakvamarinen.se senast den 20 april 2022. Vi kommer att  prata om ämnet på stämman, se nedan.              

Utemiljön/Underhåll- allmän information

-Pilen är hamlad och kantstål satt vid trädgården vid hus C.

-Ny kraftigare dörrstängare är installerad vid entrén hus A.

-Till alla er som hade en underkänd OVK (obligatorisk ventilationskontroll) så har Assemblin nu signerat protokollen och skickat in dem till kommunen. Assemblin skall sedan återkomma med åtgärdsförslag och efter det bokar vi in två dagar där dom behöver komma in i berörda lägenheter igen.

-Sotarna kommer även ta och göra rent alla luftintagen på fasaderna och i undertaken, viss del av arbetet kommer göras med lift och då uppmanas alla att respektera och hålla sig utanför avspärrningarna.

-Inom kort kommer företaget Joäng gräva upp all murgröna vid hus A & B. Detta pga att murgrönan letar sig ner i frigoliten i garagetaket. OBS!  När detta utförs så ber vi samtliga  medlemmar att ta andra vägar istället för att gå på innergården.

Tvätt av garagets tak och golv kommer ske Torsdagen den 21 april med start 07:00 på morgonen. OBS! Detta innebär att alla fordon/cyklar skall tas ut från garaget. Det gäller även övriga tillhörigheter. När lappen tas ner från garageporten är städningen klar.

SBA (brandskyddskontroll enligt lagen) som utfördes gav oss anmärkningar pga cyklar som ställts i loftgångarna och i trapphusen. Berörda är informerade men vi påminner igen att det inte är tillåtet. Utrymmen som är utrymningsvägar får enligt lagstiftningen inte ha lösa föremål, inte på något sätt.

Övrigt

Föreningsstämman är preliminärt den 7 juni.  kvällstid med fysisk stämma detta år. Kallelse kommer skickas ut till alla i god tid. Håll gärna datumet redan nu.

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Brf Akvamarinen