Dags för uppfräschning av minnet gällande ordningsreglerna i tvättstugorna

13 mars 2022 Styrelsen har på kort tid fått in flertalet klagomål på bristande ordning gällande tvättstugorna. Det rör sig främst om att man lämnar tvättstugan i ett skick som inte är så välkomnande för nästkommande tvättare. Därför vill vi i styrelsen uppmana varje enskild medlem att fräscha upp minnet gällande städreglerna efter avlutat städpass.

Tvättstugans gyllene regel: lämna tvättstugan i det skick du själv hade velat finna den i.

För alla trevnads skull så måste vi lämna tvättstugan i toppskick till grannen som kommer efter oss. Detta kan vi endast uppnå om alla har som vana att utföra nedanstående städrutiner (liknande beskrivning finns vid tvättstugorna):

  • Sopa och eventuell våttorka golv i tvättstugan och torkrum
  • Töm och borsta rent torktumlarens filter samt borsta av dörrlisterna
  • Gör rent samtliga maskiner (luckan, displayen, tvättmedelsluckorna och så vidare)
  • Borsta av filtret på avfuktaren i torkrummet
  • Torkrummet ska tömmas senast en halv timme (30 minuter) efter avslutat pass. Detta gäller inte torktumlaren, som ska vara tömd innan avslutat pass.
  • Var noga med att hålla tiderna för det bokade tvättpasset. Tänk även på att bokat tvättpass som inte påbörjats inom en timme (60 minuter) går förlorad.
  • Tänk också på att lämna alla luckor till maskinerna öppna för vädring. Detta gäller även dörrarna till tvätt- och torkrummen. 

Vi hoppas att med detta utskick få en förbättrad tvättmiljö för oss alla.

 

Vi vill även uppmana er om att felanmäla om något är trasigt, behövs repareras eller om en olycka har skett. Detta gör ni antingen via föreningens e-post brf.gamban@hotmail.com eller via föreningens brevlåda på Nordlinds Väg 94 A.

 

Allt gott!

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen