2017-11-10 Informationsblad nr 7 från styrelsen

Detta informationsblad har satts samman med hjälp av HSB Malmös kommunikations-avdelning. Vi i styrelsen i HSB brf Ida är avsändare till informationen.

Till dig som är medlem i HSB brf Ida, Malmö

Med anledning av vår ekonomiska situation

Vi i styrelsen arbetar aktivt för att reda upp situationen vi befinner oss i – med fokus på att snarast möjligt hålla vårt årsmöte. Här kommer information för att redovisa vad som händer just nu och vad du som medlem kan göra. Som vi tidigare berättat kommer vi skicka ut information till er medlemmar varje vecka.

Projektgrupp i HSB Malmö

Vi sitter med i en projektgrupp för att få experthjälp att reda ut vår ekonomiska situation. I projektgruppen ingår projektledare, ekonomer, kommunikatörer och jurister från HSB Malmö samt våra juridiska ombud och advokat.

Vi ser över våra kostnader

Under veckan har vi tittat på våra kostnader. Bland annat har vi en kostnad på en container som alltid står uppställd på vårt område – containern kostar oss 42 000 kr per vecka. Detta är en stor summa och vi tittar på att sänka kostnaden. Vårt förslag är att ställa dit en container under en dag i månaden – detta skulle bli ett mycket billigare alternativ och vi har ingen skyldighet att tillhandahålla en container.

Månadsavgifterna kommer att höjas

Vi har tidigare berättat att vi har haft möte med banken för att diskutera vår ekonomiska situation. Vi ser att vi kommer att behöva höja månadsavgifterna. Det beror dels på att vi måste börja amortera våra lån och bygga upp ett kapital för att möta kostnadsökningar och löpande underhåll. Dessutom är våra avgifter i dag generellt för lågt beräknade. Vi förstår att ni är många som är oroliga på hur stor ökningen kan bli. Vår budget för 2018 är inte klar än, men vi tror att det kan komma att bli en avgiftsökning på cirka 500–1000 kr (beroende på lägenhetens storlek). Vi arbetar på att höjning av avgiften inte ska ske förrän tidigast 1 april 2018. Utöver det finns det risk för ytterligare höjningar, men det är som sagt för tidigt att uttala sig om idag.

Valberedningens arbete

Den tillfälliga valberedning intervjuar nu de som har lämnat sitt intresse att sitta som ledamot.

Är du intresserad av att sitta i styrelsen eller vill du nominera någon annan? Lämna ditt förslag till valberedningen senast den 19 november. Intresseanmälan och nomineringslapparna ska lämnas in skriftligen direkt till fastighetskontoret eller fastighetskontorets brevlåda.

Valbara uppdrag är: 

  • 6 st ordinarie ledamöter (varav 3 st på 1 år och 3 st på 2 år)

  • 2 st revisorer

  • 1 st revisorssuppleant

  • 4-6 st i valberedningen (på 1 år)

Årsmötet 16 december

Förhoppningen är fortfarande att hålla årsmötet lördagen den 16 december. Vi återkommer med tid och plats.

Ny vicevärd

Vi hälsar föreningens nya vicevärd, Jonathan Grandin välkommen hit. Han börjar sin tjänst på måndag den 13 november och kommer att vara hos oss fram tills den 15 januari 2018 – därefter kommer den nya styrelsen ta beslut om vilken fastighetsförvaltare brf Ida ska teckna avtal med. Jonathan är anställd via HSB Malmö och kommer att sköta administrativa uppgifter och genomföra styrelsebeslut i den löpande verksamheten. Han läser juridik och skriver just nu på sin kandidatuppsats, han är styrelseledamot i brf Per Albins Hem och HSB-ledamot i ytterligare föreningar.

Rickard, vår tidigare vicevärd, har erbjudits nya utmaningar och vi önskar honom all lycka till på sitt nya arbete!

E-postadressen till vicevärden kommer vara samma som tidigare, vicevard@hsbbrfida.se. Telefonnummer kommer nästa vecka.

Frågor

Vi kommer varje vecka uppdatera er med mer information. Information lämnas i era postfack och publiceras på hemsidan https://www.hsb.se/malmo/brf/ida/.

Har du frågor angående föreningens ekonomi, kontakta brf Idas styrelse via vicevärdens e-post, vicevard@hsbbrfida.se

Har du frågor angående valberedningen, kontakta fastighetskontoret på 040-94 88 66 eller via e-post vicevard@hsbbrfida.se

Vill du göra felanmälan, kontakta Bkrp förvaltning, telefon 0101-75 51 01, vardagar kl 8-16. Utöver denna tid, kontakta HSB Jour 0104-42 30 00.

Har du allmänna frågor om hur det fungerar att bo i en bostadsrätt och ditt medlemskap i HSB Malmö, kontakta HSBs juridiska medlemsrådgivning på telefon 0771-472 472, vardagar kl 9-15.

Läs gärna våra tidigare informationsblad som du har fått i ditt postfack (finns även på vår hemsida: hsb.se/malmo/brf/ida/).

Med vänlig hälsning, styrelsen i brf Ida