2017-11-17 Informationsblad nr 8 från styrelsen

TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I HSB BRF IDA, MALMÖ

 

Med anledning av vår ekonomiska situation

Vi i styrelsen arbetar aktivt för att reda upp situationen vi befinner oss i – med fokus på att hålla vårt årsmöte den 16 december. Vi återkommer med tid och plats.

Varför tar det så lång tid att reda ut vår ekonomiska situation?

Tre av fyra personer som sitter i den nuvarande styrelsen valdes till ledamöter i somras (varav en person tidigare har varit suppleant). Två av oss har alltså inte suttit i styrelsen 2016. Vårt fokus under hösten har varit på att ta fram material som revisorn har efterfrågat, och försöka skapa oss en bild över vilka projekt som är beställda, vad det har kostat och hur mycket som är utfört. Vi kommer presentera allt detta i årsredovisningen som kommer att skickas ut innan årsmötet.

Fastighetskontorets nya öppettider

  • Måndag 9–12

  • Onsdag 17–19

    Utöver dessa tider kan du kontakta vicevärden Jonathan på vicevard@hsbbrfida.se.

    Månadsavgifterna

    Vi har fått in många frågor från er medlemmar angående informationen som gick ut förra veckan om kommande avgiftshöjningar. Vi kan i nuläget inte svara på exakt hur en eventuell avgiftshöjning kommer att se ut men den prognos vi berättade om i förra infobladet gäller tillsvidare. Det är inte vi, den nuvarande styrelsen, som tar beslut om avgifterna. Det är ett beslut som kommer att tas nästa år av den styrelse som väljs av er medlemmar på årsmötet.

    Grovavfall lämnas på återvinningstationerna

    Vi har tidigare haft två containrar ståendes på området för grovavfall. Detta har varit dyrt (42 000 kr för tre tömningar per vecka) och vi har därför valt att stänga containrarna tills vidare. Den nya styrelsen får fatta beslut om möjlighet att ha containerdagar med jämna mellanrum. Vill ni idag slänga grovavfall hänvisar vi till återvinningscentralerna på Bunkeflo och Norra Hamnen, besök http://www.sysav.se/ för vägbeskrivning och öppettider.

    Frågor?

    Har du frågor angående föreningens ekonomi, kontakta brf Idas styrelse, vicevard@hsbbrfida.se Vill du göra felanmälan, kontakta Bkrp förvaltning, telefon 010-175 51 01, vardagar kl 8-16. Utöver denna tid, kontakta HSB Jour 010-442 30 00.

    Har du allmänna frågor om hur det fungerar att bo i en bostadsrätt och ditt medlemskap i HSB Malmö, kontakta HSBs juridiska medlemsrådgivning på telefon 0771-472 472, vardagar kl 9-15. Med vänlig hälsning, styrelsen i brf Ida