Informationsblad 13: Styrelsen informerar

20 februari 2018 Kära medlemmar, nu har nya styrelsen kommit in i sitt arbete. Här kommer viktig information.

Avgiftshöjning från 1 april 2018

Nya styrelsen har jobbat dag och natt för att inte behöva höja så mycket som HSB Malmö sade på stämman den 16 december. Föreningens ekonomi är inte så dålig som det har framställts i media. Och vi har hittat många sätt att sänka föreningens kostnader framåt. Den första avgiftshöjningen blir därför "bara" 10% från och med den 1 april 2018.

Styrelsen förhandlar nya avtal, planerar noggrant för framtiden, kräver tillbaka pengar där det verkar möjligt och prioriterar bort sådant som inte är absolut nödvändigt. Vi kommer att besikta tidigare styrelsers alla projekt. De är en stor osäkerhet i vår ekonomi och bidrar till att många banker för närvarande inte beviljar lån för att köpa bostadsrätt i Ida. När vi uppdaterat vår underhållsplan med dessa projekt vet vi hur mycket vi behöver reparera och investera i framtiden, och hur mycket avgifterna behöver höjas i framtiden. Detta kommer att skapa en trygghet för bankerna, potentiella köpare av lägenheter m.fl. 
 
 
Gratis bredband för alla boende
Vi arbetar samtidigt för att sänka boendekostnaderna för oss som bor i brf Ida. Styrelsen föreslår att föreningen köper in bredband till alla. Alla boende kommer då att kunna säga upp sitt befintliga bredband och istället få ett lika bra bredband som ingår i avgiften till brf Ida. Det blir en lite högre kostnad för föreningen men mycket billigare för oss som bor här, en besparing på minst 250 kr/mån per hushåll.
 
Vi vill låta alla medlemmar vara med och bestämma om detta på en extra stämma den 17 mars. Separat kallelse kommer.
 

Ny vicevärd & teknisk förvaltare
Den 1 mars börjar Bredablick Förvaltning AB att sköta den tekniska förvaltningen & vicevärdstjänsten åt oss. Tsvetan Chakali har lett arbetet med denna upphandling. Vi har undersökt mer än tio företag. Bredablick var inte billigast och inte heller dyrast, men de var mest kompetenta. De delar styrelsens ambition att jaga kostnader och att göra brf Ida till en av Sveriges mest välskötta föreningar.
 
För att komma igång snabbt och bra, går Bredablick in med extra resurser i början - utan kostnad för brf Ida. Michael, Juliano och Mats hälsar er alla välkomna in på kontoret från den 1 mars.
 
När det gäller fastighetsskötsel, trädgårdsskötsel och snöröjning går avtalet med BKRP ut den sista december 2018. Vi förhandlar om även detta och har tagit in offerter från många företag även för detta. Beslut fattas senare under året.
 
 
Hemsidan
Vi kommer att uppdatera hemsidan oftare med små nyheter. Följ vårt arbete där: www.hsb.se/malmo/brf/ida/
Infobrev som detta kommer vi som tidigare att skicka ut när det är något extra viktigt för alla.
 
 
Många hjälps åt
Styrelsen vill tacka alla som ställer upp och hjälper till med att bygga vår förening stark igen.
 
Fastighets- & trädgårdsskötsel, kontrollanter: Enver Delic & Abdullah Ademi
Vvs&rörmontör: Alaahasaan..
Medlemskommunikation: Amine Mehmedi
Administration & utredningar: Heida Herbertsdottir
Avtal & Inköp: Amela Ibrahimbegovic
 
Vill du också hjälpa till? Skriv till vicevard@hsbbrfida.se.
 
 
Grovsopor
Containern för grovsopor är avstängd då den kostat vår förening en hel del pengar. Ni måste själv transportera era grovsopor till närmaste återvinningscentral.

Norra hammen
Bjurögatan 20
211 24 Malmö

Bunkeflo
Gottorpsvägen 52
218 45 Vintrie

Skulle vi upptäcka att någon lämnar grovsopor på våra fastigheter, debiterar vi dem 1500 kronor för bortforsling av grovsopor.
 
 

Vänliga hälsningar,
 
Fredrik Eklöf, Tsvetan Chakali, Nazira Derbas, Bekim Husmani & Monica Lundahl Dahlberg