Byggstart för byte av armaturer

03 juni 2015

Inom den närmsta veckan kommer Skåneinstallatören AB att börja byta ut majoriteten av alla armaturer i föreningen. De befintliga lysrörsarmaturerna byts ut mot cirka 200 moderna rörelsedetekterande LED armaturer från Elektroskandia.

Således kommer alla tryckknappar att försvinna och armaturerna att tändas när någon är närvarande i utrymmet. Det gör att vi sparar energi då hela trapphuset inte alltid tänds upp om en boende t ex bara ska till andra våningen. LED teknologin bidrar även till en lägre energiförbrukning, men även till ett längre bytesintervall jämfört med vanliga lysrör.

En stor fördel med rörelsestyrning är att tryggheten ökar då ljuset alltid är tänt vid rörelse och 3-5 minuter efter rörelse. Det gör att man kan vara i trapphus, källare och vind och inte riskera att man hamnar i mörkret och behöver leta efter en tryckknapp. I källaren kommer även nödutgångsbelysning att monteras.

Projektet kommer att ta cirka 6-7 veckor och arbetet utförs endast dagtid. Mindre störningar kan förekomma, men vi hoppas att ni har förståelse för det. Har ni frågor kring ombyggnationen kan ni mejla brf.magne@ownit.nu

Följande utrymmen berörs av armatur- eller ljuskällsbyte:

 

Trapphus                                Vind                                               Källare
Tvättstugor                             Duschrum                                      Torkrum
Hissar                                     Pollare                                            Cykelskjul
Entréer                                   Anslagstavlor                                  Toalett

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

Armaturer
  • Duschrum.PNG
    Duschrum.PNG
  • Källare_vind.PNG
    Källare_vind.PNG
  • Trapphus.PNG
    Trapphus.PNG
  • Källarnedgångar.PNG
    Källarnedgångar.PNG
  • Entréer.PNG
    Entréer.PNG