Historia

I december 1959 var brf Munkhättans byggnader klara. Området kan ses som "moget" och tidens tand har tuggat både i fasadet och de tekniska installationerna. Men när 1960 inleddes var allt nytt.

1960-talet
Under våren 1960 blev gårdarna klara och området slutbesiktigades.
Senare under decenniet bildades en fritidsförening som var verksam fram till 1971.
Fjärrvärme installerades.

1970-talet
Styrelsen arbetade målmedvetet för att behålla föreningens höga standard.

1980-talet
Samtliga byggnader fick ny takpapp.
Kabel-TV installerades.
Sophanteringen byggdes om och tvättstugorna moderniserades.
Värmesystemet effektiviserades.
Gårdarna gjordes om.
Balkongerna glasades in och fönsterbågarna byttes liksom låssystemet. Till garagen installerades kortsystem.

1990-talet
Bredband för internet och kabel-TV installerades.
Tvättstugorna kaklades om och utrustades med nya tvättmaskiner samtidigt som torkrummen renoverades och fick nya värme- och torkfläktar.

2000–talet
Fönster och balkongdörrar byttes liksom alla element. TV-nätet uppgraderades och föreningen installerade eget bredband.
Parkeringsplatserna fick grindar och i garagen installerades kameraövervakning.
Samtliga lägenheter utrustades med säkerhetsdörrar.
Varm- och kallvattenstammarna byttes ut.
Fasaden och taken renoverades.