Vågskvalpet i februari 2021

20 februari 2021 Miljöhusen - Avgifterna - Stämman - IMD-el

Miljöhusen, igen

 

Föreningen betalar för tömning av de fraktioner som det finns kärl för i miljöhusen – inget annat. Allt övrigt är det upp till varje medlem att frakta bort till återvinningsstationen. Föreningen, eller vår entreprenör Samhall, har inget ansvar för att detta – alltså sortera rätt eller frakta bort själv.  Ni som har hemleverans av varor i stor kartong – se till att vik ihop denna så att sopkärlet inte består av bara luft! Ni som har hjälp av hemtjänst – uppmana dessa att sortera rätt och inte bara slänga allt osorterat i första bästa sopkärl. Ofoget att inte sortera rätt eller att låta föreningen frakta bort ej sorterat, kan på sikt komma att påverka månadsavgiften.

 

Avgifterna

 

Styrelsen håller just nu på med färdigställande av budgeten för 2021. Trots en hel del investeringar under 2021 såsom hissbyte och införande av IMD-el, räknar styrelsen med att avgifterna kommer att vara oförändrade under året, med reservation för det som sägs ovan.

 

Stämman

 

Datum för årsstämma är söndagen den 9 maj kl 15.00. Plats blir Dansrotundan. Detta datum är tills vidare preliminärt, regeringen och/eller Folkhälsomyndigheten kan komma med nya restriktioner som påverkar detta. Kallelse kommer att skickas ut enligt stadgarna.

 

IMD-el

 

Ombyggnaden under tiden 23-25 februari. Detaljerad information om detta har lämnats ut. Bytet till IMD innebär att samtliga era egna abonnemang avslutas i och med att el inte längre kommer att kunna levereras från er tidigare leverantör. Ingen uppsägning behöver ske av er. Leverantör framöver blir den som HSB Malmö genom central upphandling har tecknat avtal med. Debitering av elförbrukningen framöver sker via månadsavgiften och kommer att starta efter sommaren. Notera att förbrukningen är momspliktig.