Om Föreningen

Här, mitt på Gamla Limhamn ligger vår bostadsrättsförening Rosenvång 1.

Föreningen bildades 1949 och består av 105 lägenheter i storlek från 1 rok till 3 rok och tomten är friköpt.

På våra välskötta gårdar har vi tillgång till gräsmattor för de picnic-sugna, lekplats för de allra minsta och grillplats för de socialt hungriga. Vi har även tillgång till parkeringsplatser, samlingslokal / festlokal och hobbyrum.

Våra medlemmar är gamla som unga, ensamstående, par och barnfamiljer.

Vi ligger lungt och skönt till, men bara ett stenkast från Limhamn centrum. Vi har närhet till ett stort utbud av skolor, förskolor, apotek, butiker, restauranger och all övrig kommersiell service man kan tänkas behöva.

Om man vill ta sig Malmö centrum eller Hyllie så finns det mycket goda kollektiva förbindelser bara minuters promenad härifrån. Det tar 10 minuter att ta sig med buss in till centrum och i rusningstrafik så går bussarna var femte minut.

För promenadälskare så har vi en närhet till lederna runt Ön och sydväst ner mot Strandparken, Sibbarp och brofästet, allt med den fantastiska utsikten över sundet. Promenerar man norr över så kommer man snart till strandpromenaden bort mot Ribersborg och Malmö centrum.

Rosenvång 1 är en välmående förening med mycket god ekonomi. Detta har skapat bra förutsättningar för såväl underhåll och modern infrastruktur, som socialt umgänge medlemmar emellan.