Arbetet på loftgångarna

10 november 2016 Lite information angående det pågående arbetet på Sofielundsvägen 23.

Arbetet på taket fortlöper på ett bra sätt, de har upptäckt att taket varit lappat väldigt många gånger på några ställen och här försöker de göra om fallet på taket lite så inte belastningen ska bli lika hård på det nya taket.

De har också behövt göra lite större justeringar i det vattenavrinningssystem som vi har, då det var en del olika stick i rören som var svåra att komma åt, men annars löper arbetet på fint.

På loftgångarna har vi tyvärr hamnat i en situation där vi inte är riktigt nöjda med det arbete som utförts. Här kommer vi under veckan ha nya möten med entreprenörerna och vi hoppas kunna komma överens. Men på grund av detta vill vi flagga för att det finns en risk att arbetet inte blir klart i tid. Vi hoppas och arbetar för att det givetvis inte ska bli så, men vill flagga för och göra er beredda på att det kan bli så. Besiktning av allt arbete utom dörrarna är planerad till den 15 december så vi hoppas allt är klart till dess.

Vi beklagar också att städning och renhållning inte har skötts som det ska. Vi har pressat på med allt vi kunnat och hoppas att det blivit bättre nu. Det finns fortfarande en del vi diskuterar med dem men det mesta ska ha blivit bättre.

Vill också passa på att meddela att de lägenhetsdörrar som ska bytas (de ut mot loftgångarna) kommer bli dubbeldörrar i ungefär samma storlek som nuvarande dörr. Detta var något som önskades av de boende. Det är lång leverenstid på dessa och de kommer börja monteras vecka 2 och då kommer det monteras en dörr per dag.

 

Om allt går som planerat kommer det de närmaste veckorna ordnas med uppvärmning på loftgångarna (för att de ska kunna jobba i minusgrader) och sedan kommer det spacklas och målas på pelare och tak. Det kommer också upp ny belysning på loftgångarna och vinden.

/Styrelsen