Ingen förskola i SEB:s tidigare lokaler

08 december 2016 Vid det senaste styrelsemötet beslutade en enig styrelse att inte gå vidare med intressenten som vill starta upp en förskola i SEB:s tidigare lokaler.

Sedan extrastämman har vi haft diskussioner inom styrelsen, med intressenten samt tagit del av andra föreningars erfarenhet av förskoleverksamhet.

Sammanvägt överväger nackdelarna fördelarna som vi kan se dem i detta fall. Inte minst inskränkningen på den gemensamma gårdsmiljön, som används flitigt idag. Även om omfattningen som presenterades på stämman aldrig skulle varit aktuell vet vi inte vad myndighetskraven säger i framtiden, när en verksamhet skulle varit etablerad.
Men en förskoleverksamhet i vår del av staden har också många positiva sidor vilket inte ska glömmas bort. För föreningens ekonomi är det en långsiktig rörelse samt ett viktigt element för många familjer som flyttar till området.

Var det då förhastat att kalla till extrastämma? Det kan man naturligtvis anse, men styrelsen hade goda skäl. I vårt uppdrag inför alla medlemmar är en nog så viktig del att säkra föreningens inkomster via våra lokaler.
Vi vet alla hur vi ogillar när avgifterna går upp. De kan vi i styrelsen intyga. Förutom förvaltningens alla åtaganden ser sittande styrelse därför som sin största uppgift att säkra de inkomster vi kan. Genom full beläggning i våra lokaler, bättre avtal, energisnålare lösningar, gemensam el och bredband osv. Vi försöker vända på varje sten.
Förskoleverksamheten var en av de första intressenterna när SEB lämnade över lokalerna till föreningen. Flera andra har visat intresse hittills, men oftast hoppar de av av olika skäl.
Eftersom vi hade behov av en extrastämma för de övriga två punkterna såg styrelsen därför detta som ett naturligt tillfälle att besluta om förskoleverksamhet var möjligt.

Styrelsen fortsätter nu sitt arbete att hitta lösningar till våra vakanta lokaler. Nya intressenter har visat intresse, så vi ser med förhoppning fram emot 2017 i denna fråga.

Styrelsen