Stopp i avlopp som kunde slutat med illa!

14 maj 2019

Den 9 maj hade vi ett stopp i ett av husen som hade kunnat sluta i illa om personen som bor i lägenheten inte kommit hem utan varit borta en längre tid. Det är tråkigt att vi ska behöva skriva om detta att allt ka eller ska inte spolas ner i toaletten. Vi bifogar här texten från den boende som drabbades av detta.

Tänk på att blöjor stora som små eller andra saker hör inte hemma i toastolen.

Mvh

Christian Förvaltaren Brf Trumman Sydsverige Entreprenad AB.

 


Stopp i avloppet den 9 maj!

När jag kom hem igår kl 16.15 var mitt badrumsgolv täckt avvatten.  Det var stopp i huvudledningen orsakat av någon i denna trappuppgång som spolat ner något i avloppet, som man ej borde ha gjort.

Jag kontaktade först någon av mina grannar (det var inte han som orsakat stoppet), som bor på vån. 3. Han följde mig ner till botten-våningen, där min lägenhet ligger och fick se vattensamlingen i mitt badrum.

Jag kontaktade därefter föreningens Fastighetsjour (tel 010-2223038). Hjälp utlovades efter ett par timmar. Under mellantiden arbetade jag med att hålla mitt badrum fritt från vatten som trycktes upp via min golvbrunn. Lyckligtvis hade inget vatten runnit ut i min hall. Om så hade skett hade det blivit omfattande skador i min lägenhet.

Vid 19.30-tiden fick jag hjälp som efter en kvart lyckades häva stoppet.

Vad lär man sig av följande:

Grannar som t ex renoverar sina lägenheter måste upplysa hantverkarenom att inte spola ner vad som helst i avloppssystemet. Detta gäller naturligtvis även om det inte är fråga om renovering.

Hoppas att mina grannar har förståelse för vilka problem som kan orsakasen annan lägenhet, om man inte iakttar varsamhet när det gäller nerspolning i avloppssystemet.