HSB digitaliserar

HSB Malmö byter nu ekonomisystem. Förhoppningsvis kommer ni endast att märka hur mycket bättre vår tjänster blir!

HSB befinner sig i århundradets förändringsresa. På en mängd olika sätt digitaliserar vi sättet vi bygger, förvaltar och äger bostäder.

Särskilt tydligt kommer detta bli för er som utnyttjar våra förvaltningstjänster, där den moderna tekniken kommer göra stort avtryck.

Ny version av Revisorsrapporten

Från och med fredag den 9/12 finns ytterligare en revisorsrapport tillgänglig.

Den heter Revisorsrapport_historik och visar information och fakturor från vårt tidigare ekonomisystem. (Före november 2021). Ni kan se tidigare granskningar och kommentarer.

Viktigt att tänka på: pekningen mot bakomliggande databas gör att rapporten är långsam. Därför bör ni inte läsa fram så många perioder åt gången när ni gör ert datumurval/filtrering. Rekommenderat max fem eller sex månader i taget. Ni kan välja längre spann men då tar rapporten väldigt lång tid på sig att ladda.

Ett alternativ för att komma åt äldre information är med hjälp av verktyget "Leverantörsfakturor_historik" i Mitt HSB. Se guiden nedan.

Guiden i pdf-format

Automatisering

Aktuellt just nu

8/11 – Attestordning har öppnat och fungerar som det ska.

9/11 – Första betalfilen i Utbetalningar skickades. Viss fördröjning upplevs, och utreds av leverantör.

10/11 – Just nu visar Revisorsrapporten endast fakturor som kommit in sedan driftstarten av det nya Ekonomisystemet. Vi undersöker.

11/11 – Bunden placering är öppen och fungerar som vanligt.

 

Varför gör vi den här digitala förändringsresan?

Jonny Samuelsson, administrativ chef på HSB Malmö, pratar i den här inspelade presentationen om HSBs digitala framtid.

Han berättar om varför vi gör den här förändringsresan, hur resan har gått till och vad som kommer att hända nu. Vad sker ute i bostadsrättsföreningarna och hur påverkar detta er och våra kunder?

HSBs nya fakturahantering

I den här filmen kan du se hur man attesterar en faktura i Mitt HSB i tjänsten Utbetalningar.

Vi uppdaterar vårt ekonomisystem

Första steget för att vi ska kunna förverkliga den automatiserade brfen och införa tjänsterna fullt ut, är att uppdatera vårt ekonomisystem – ryggraden i alla affärer vi gör.

Den 8 november går vi in i lösningen som kallas HSB Ekonomi, som är särskilt framtagen för framtida arbetssätt. Det används av flera andra HSB-föreningar i landet. 

Implementeringen av tjänsterna kommer främst att påverka HSB Malmös medarbetare. Ambitionen är att du som kund och användare ska kunna arbeta som vanligt, men med nya och moderna verktyg. Den största påverkan som bytet kommer innebära för dig är att det kan bli längre handläggningstid i vissa frågor, eller att du tillfälligt behöver ändra vissa rutiner du är van vid.

Vi tackar för din förståelse i det här skedet, vi kan inte ta det här steget mot framtiden utan dig.

Frågor och svar

Här har vi samlat en del vanliga frågot och svar som kommit in i samband med projektet.

Kontoplanseffekter

I den här filmen kan ni se en genomgång av vilka effekter våra nya Kontoplan kommer ge.

Utbetalningar i Mitt HSB

Se dragningen om HSB Utbetalningar och den uppgraderade Attestordningen som Daniel Olsson och Maria Schmidt höll.

Översättningstabell för ny kontoplan

Översättningstabell för Kontoplan i pdf

Översättningstabell för Kontoplan i Excel

För att ni ska få en insikt i vilka konton som tagit vägen var, bytt till vilket namn och liknande så har vi satt samman en översättningstabell.

Håll utkik på den här sidan för instruktionsfilmer, inbjudningar till seminarier och utbildningar och annan bra information!