Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tryggare styrelse med rätt utbildning

Vi erbjuder dig som styrelseledamot kvalificerade och kostnadsfria utbildningar.

Utbildning är en hjärtefråga för oss. Det är både enklare och roligare att driva en förening om du känner att du behärskar ditt uppdrag. Dessutom skapar en välutbildad styrelse en stabil förening och trygga medlemmar.  

På grund av rådande pandemi sker kurserna digitalt.

Vi erbjuder två typer av utbildningar:

1. Live med föreläsare

Digital utbildning som sker live med föreläsare och där du har möjlighet att ställa frågor. Kom ihåg att anmäla dig till dessa kurser.

2. När du vill

Du kan även gå en kurs när det passar dig. Då är det ingen föreläsare utan du gör den i din egen takt, när och var du vill. Logga in i Mitt HSB för att välja den kurs du vill gå när det passar dig.

Praktisk information om kurser

Mer information om hur du anmäler dig till våra kurser och vilka avbokningsregler som gäller.

Anmälan

Anmäler dig gör du under respektive kurs/aktivitet i kalendariet.

Bekräftelse

När du har anmält dig får du en bekräftelse via mejl med information om tid och plats för kursen. Anger du ditt mobilnummer får du också en sms-påminnelse dagen innan din kurs.

Återbud

Måste du lämna återbud gör du det via återbudslänken i din mejlbekräftelse. Återbud måste lämnas senast fyra dagar innan kursstart. Vi har naturligtvis förståelse för att man kan få förhinder eller bli sjuk i nära anslutning till kurstillfället. Det viktiga är att man hör av sig. 

Inställd kurs

HSB Malmö förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få deltagare. Vi meddelar anmälda deltagare vid inställd kurs.

Förtäring

Kaffe/te och smörgås serveras under kursen. Självklart tar vi hänsyn till eventuella allergier och liknande om du anger detta i anmälan.

Kursmaterial/dokumentation

Material mejlas ut i efterhand. Vid behov mejlas det ut innan.

Kurslokal

Om inte annat anges sker kurserna i HSB Malmös lokaler i Turning Torso i Malmö. Mer information om kurslokal och vägbeskrivning till oss hittar du på vår webbsida och i ditt bekräftelsemejl.

Är du utsedd till studierådgivare/studieorganisatör?

Starta studiecirkel, sök bidrag. Vi hjälper dig!

Du har en viktig roll i styrelsen, bland annat att ta fram förslag till utbildningsplan för styrelsen. Dessutom har du kanske ansvar för fritidsverksamheten för medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Har du frågor eller funderingar kring detta får du gärna kontakta mig för tips och goda råd.

Starta studiecirkel
Har du idéer som du vill förverkliga i din bostadsrättsförening? Vi hjälper dig gärna att komma igång med en egen studiecirkel. När det gäller studiecirklar samarbetar vi med ABF som har många idéer till ämne som man kan driva i din bostadsrättsförening.

Skräddarsydda utbildningar

Vi erbjuder även skräddarsydda utbildningar vilket innebär att ni kan samla hela er styrelse och välja vilka ämnen ni vill fördjupa er inom. Perfekt om ni är många som är nya i styrelsen och ni vill att alla ska ha samma kunskapsnivå. Eller om ni står inför stora projekt och förändringar som ni ska genomföra. Vi skräddarsyr ett utbildningsupplägg som passar er. Kontakta oss för offert.

Avbokningsregler

Om du får förhinder vill vi att du meddelar oss snarast. Vi har ofta kö till våra olika utbildningar, därför är det värdefullt för oss att du ringer eller mailar. Då slipper din bostadsrättsförening en extra kostnad på 1000 kronor för ej avanmält förhinder. Det går bra att överlåta platsen till någon annan i bostadsrättsföreningen.

Vi har naturligtvis förståelse för att man kan få förhinder eller bli sjuk i nära anslutning till kurstillfället. Det viktiga är att man hör av sig.

Digitala utbildningar

För dig som förtroendevald i en HSB bostadsrättsförening

För dig som är förtroendevald i en HSB bostadsrättsförening erbjuder en del av utbildningsutbudet online så att du kan ta del av det när och var du vill. 

Utbildningarna genomförs via webbläsare, Google Chrome rekommenderas.

Du loggar enkelt in med Mobilt BankID eller personnummer och lösenord (samma som till Mitt HSB) och väljer själv i vilken takt du vill gå en utbildning, när, var och hur. Det fungerar med smartphone, läsplatta och dator. Du kan när som helst pausa och återuppta en utbildning.

Du når de digitala utbildningarna här via Mitt HSB.