Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Santiago Calatrava

Arkitekten bakom Turning Torso heter Santiago Calatrava. Spanjoren är en av vår tids mest uppmärksammade arkitekter med en lång rad uppseendeväckande och nyskapande projekt bakom sig.

Santiago Calatrava

Calatrava är skolad skulptör, arkitekt och civilingenjör och är bland annat ansvarig för projekt som Olympiastadion i Aten och det transportcentrum som kommer att uppföras i anslutning till Ground Zero i New York. Han har även skapat flera broar, järnvägsstationer och flygledartorn.

Santiago Calatrava skapar sina verk med skulptörens blick och tar sin utgångspunkt i djur och människor och deras naturliga rörelser. Genom att kombinera konstens fria former med strikt geometri och modern materialteknik överskrider han gränser och skapar unika byggnader. Han har även skapat några av de spektakulära konstverk som finns i Turning Torso.