Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets energibästa bostadsrättsförening

Har er brf minskat sin användning av el under året som gått? Då har ni chansen att vinna energipriset och uppmärksammas som ett gott exempel.

Minskad energianvändning är bra för både miljö och plånbok, och HSB Malmö arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Med det energipriset ska bostadsrättsföreningar som jobbar för att sänka sina driftskostnader och bidrar till en bättre miljö uppmärksammas – och inspirera fler till att göra likadant.

Samtliga bostadsrättsföreningar med tjänsterna driftuppföljning, energiförvaltning och energiavtal hos HSB Malmö är automatiskt med i tävlingen. Ni behöver alltså inte anmäla er för att vara med och tävla.

Priset för Årets energibästa bostadsrättsförening går till den förening som har minskat sin användning av köpt energi, alltså el och värme i kWh/m2, mest procentuellt under året. 

Vinnaren får en energibesiktning, det vill säga genomgång av fastigheten, identifiering av energibovar och åtgärdsförslag, till ett värde av 10 000 kronor exkl. moms (värdet varierar beroende på brf:ens storlek och förutsättningar).

Vinnaren utses av medarbetare på HSB Malmö som analyserar bostadsrättsföreningarnas energianvändning och beslutet går inte att överklaga. En brf kan inte vinna två år i rad.

Vinnare 2021

Jeanette Norstedt, vice ordförande i HSB brf Högaholm tog emot intyget.

Med sin stora drivkraft att sänka sin energianvändning har HSB brf Högaholm under 2021 varit den bostadsrättsför-ening som procentuellt lyckats spara mest energi, jämfört med förra året. Vi vill därmed med den äran utnämna Malmös största bostadsrättsförening till ”Årets energibästa bostadsrättsförening”, då de har lyckats kapa sin användning avseende både värme och el med sammanlagt 5 % jämfört med året innan.

Vinnare 2020

elisetorp.jpg

Ordförande Agneta och förvaltare Björn tog emot intyget.

Vinnarna 2020 blev HSB brf Elisetorp i Arlöv. Motiveringen löd:

”Genom sitt engagemang och driv har styrelsen i HSB brf Elisetorp lyckats lotsa den stora bostadsrättsföreningeni Arlöv till vinst i tävlingen. Under 2020 har föreningen kapat sin användning av värme och el med närmare 30 % jämfört med året innan. Det gör dem bäst i klassen när vi nu summerar driftåret 2020. Att föreningen vågar satsa på energieffektivisering och hållbarhet är inget nytt, det har man visat tidigare.”