Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

AvtalspåskrivningStyrelsen i en bostadsrättsförening står ofta inför uppgiften att upphandla entreprenader och tjänster såväl för det löpande underhållet av föreningens gemensamma egendom som för större renoverings- eller ombyggnadsprojekt som beslutats av föreningsstämman. En väl utförd upphandling sparar både tid och pengar för medlemmarna.

På kursen går vi igenom vad du som styrelseledamot bör tänka på när ni står i författning att ta in anbud för att utföra ett arbete i föreningen – stort som litet. Vi kommer bland annat beröra tidsaspekter, beslutsprocesser, upphandlingsförfaranden samt avtalsuppföljning.

 

Kursledare
Bengt Skånhamre och Elin Sönnerdahl

Pris
Kostnadsfri medlemsförmån
Icke-medlemmar betalar 500 kronor 

Kursen genomförs digitalt via Teams. Hur ansluter jag till ett Teams-möte?

 1. Gå till den mötesinbjudan som du fått av vår utbildningssamordnare och välj "Anslut till Microsoft Teams-möte."
 2. Då öppnas en webbsida där du ser två alternativ: Ladda ner Windows-appen och Anslut på webben istället. Om du ansluter på webben kan du använda antingen Microsoft Edge eller Google Chrome.
  Du kan få en fråga i webbläsaren om Teams får använda din mikrofon och kamera. Tillåt detta så att du syns och hörs i mötet.
 3. Ange ditt namn och välj ljud- och videoinställningar.
  Välj Telefonljud om du vill lyssna på mötet på din mobiltelefon.
  OBS! Tänk på att stänga av din kamera samt mikrofon så att kursledarna inte störs av bakgrundsljud.
 4. När du är klar trycker du på "Klicka här för delta i mötet."
 5. Då kommer du till möteslobbyn. Vi meddelar mötesorganisatören att du är där, och någon i mötet kan sedan släppa in dig.

Efter kursen kommer kursledaren/kursledarna öppna upp för en frågestund i chatten då dom efterföljande diskussionerna fortfarande är ett viktigt segment i våra kurser.

För att inga frågor ska gå obesvarade rekommenderar vi er därför att ha penna och papper redo vid kursens start.

Vi tackar för visad förståelse och hoppas att ni ska finna vårt digitala komplement som en god lösning på ett större hinder.