Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stämman är det viktigaste mötet i en bostadsrättsförening. Det är här medlemmarna väljer styrelse och gör sin röst hörd. Men vem får egentligen rösta på stämman, vilka regler gäller och vad ska vi rösta om? På denna kursen kommer två jurister från HSB Malmö reda ut begreppen om vad som gäller och inte gäller när ni ska hålla er stämma.
Föreningsstämma


Vi kommer bl a att gå igenom

 • Grundregler för föreningsstämma
 • Presentation av de nya reglerna i lagen om ekonomiska föreningar
 • När krävs det stämmobeslut

Kursledare

Bengt Skånhamre och Elin Sönnerdahl
Kursledare Bengt Skånhamre och Elin Sönnerdahl på HSB Malmö

Pris

Kostnadsfri medlemsförmån 
Icke-medlemmar betalar 500 kronor

Kursen genomförs digitalt via Teams. Hur ansluter jag till ett Teams-möte?

 1. Gå till den mötesinbjudan som du fått av vår utbildningssamordnare och välj "Anslut till Microsoft Teams-möte."
 2. Då öppnas en webbsida där du ser två alternativ: Ladda ner Windows-appen och Anslut på webben istället. Om du ansluter på webben kan du använda antingen Microsoft Edge eller Google Chrome.
  Du kan få en fråga i webbläsaren om Teams får använda din mikrofon och kamera. Tillåt detta så att du syns och hörs i mötet.
 3. Ange ditt namn och välj ljud- och videoinställningar.
  Välj Telefonljud om du vill lyssna på mötet på din mobiltelefon.
  OBS! Tänk på att stänga av din kamera samt mikrofon så att kursledarna inte störs av bakgrundsljud.
 4. När du är klar trycker du på "Klicka här för delta i mötet."
 5. Då kommer du till möteslobbyn. Vi meddelar mötesorganisatören att du är där, och någon i mötet kan sedan släppa in dig.

Efter kursen kommer kursledaren/kursledarna öppna upp för en frågestund i chatten då dom efterföljande diskussionerna fortfarande är ett viktigt segment i våra kurser.

För att inga frågor ska gå obesvarade rekommenderar vi er därför att ha penna och papper redo vid kursens start.

Vi tackar för visad förståelse och hoppas att ni ska finna vårt digitala komplement som en god lösning på ett större hinder.

Vad är webbinarium?

Ett webbinarium är ett seminarium som hålls via Internet eller liknande elektroniskt forum i stället för genom fysiskt sammanträde och kallas ofta för webinar eller webbinarium.