Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norra Stor-Stockholm med och leder arbetet för ett tryggare Jakobsberg

25 mars 2022

HSB Norra Stor-Stockholm blir en av deltagarna i arbetet för ett tryggare Jakobsberg. I en ny samarbetsöverenskommelse mellan flera olika aktörer, Järfälla kommun och Stiftelsen Tryggare Sverige slås det fast att Jakobsbergs centrum ska bli en säker, trygg och levande stadskärna. Genom samarbete och nya initiativ ska det bli den givna mötesplatsen i ett modernt Jakobsberg.

Järfälla kommun är en av de snabbast växande kommunerna i Stockholmsregionen och för HSB Norra Stor-Stockholm har kommundelen Jakobsberg länge varit "hemma". HSB-föreningen grundades en gång i tiden när HSB Järfälla gick ihop med Sollentuna och Upplands Väsby och huvudkontoret ligger mitt i Jakobsbergs centrum. HSB har länge engagerat sig i utvecklingen av centrum och sitter med i kommunens centrumgrupp, som arbetar med förslag och idéer för platsen. Därför var det naturligt för HSB att vara med i den platssamverkan som nu inleds för området kring centrum och pendeltågsstationen. Det nya projektet är ett samarbete där man tillsammans med Järfälla kommun, Stiftelsen Tryggare Sverige, Region Stockholm och andra aktörer ser över hur man kan stötta i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

– För oss i HSB är det viktigt att vara aktiva i det som händer i våra kommuner, där våra medlemmar och kunder bor. Vi har flera bostadsrättsföreningar som ligger i Jakobsbergs centrum och vi har själva vårt huvudkontor vid Vasaplatsen. Vi ser och hör vad som behövs i centrum, men vet också vilka utvecklingsmöjligheter som finns för bostäder och näringsliv. Så vi tackade självklart ja till att vara med, säger Catherina Fored, vd på HSB Norra Stor-Stockholm.

Förhoppningen är att det nya samarbetet kring platssamverkan ska leda till en förnyelse av Jakobsbergs centrum, men behålla det som gör Jakobsberg unikt. Genom att göra förbättringar i stadsbilden och skapa tryggare miljöer kan man göra området mer attraktivt för medborgare och förenings- och näringsliv. Jakobsbergs centrum ska vara en levande plats, med ännu fler grönområden och promenadstråk, där det finns platser för aktiviteter och möten samt kreativa företag och verksamheter.

– Vårt mål inom HSB är inte kortsiktig vinst, utan att våra medlemmar har ett bra boende som alltid förbättras. Därför hoppas jag verkligen att det här samarbetet skapar ett bättre centrum i Jakobsberg, där de som bor i området känner att platsen verkligen lever. Centrumet har en enorm potential som knutpunkt i Järfälla och jag ser fram emot att den potentialen utnyttjas i framtiden, avslutar Catherina Fored.

OM HSB STOCKHOLM
I snart 100 år har vi byggt nya hem att trivas i – anpassade till livets olika skeden. Sedan starten 1923 har vi vuxit till drygt 151 000 medlemmar, 58 000 bosparare och närmare 470 bostadsrättsföreningar. HSB Stockholm bygger, förvaltar och arbetar aktivt för att skapa ett gott boende åt våra medlemmar. Vi finns i 16 kommuner i Stockholms län: Danderyd, Ekerö, Haninge, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Taggar

Social hållbarhet
Hållbarhet
Trygghet