Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Pressinbjudan: första spadtaget HSB brf Ramselyckan

01 april 2022

I Öjersjö strax utanför Göteborg byggstartar nu HSB brf Ramselyckan - 81 bostäder fördelade på åtta småskaliga och vackra trähus. Den 6 april klockan 11.00 är det dags att ta första spadtaget för projektet och HSB Göteborg välkomnar medier att medverka vid detta tillfälle.

– I brf Ramselyckan har vi tagit fasta på de vackraste delarna av klassisk trähusbebyggelse och återskapat dem i modern tappning. Här bor man strax utanför stan med det lilla extra vad gäller läge, storlek och känsla, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling, HSB Göteborg.  

HSB Göteborg bygger 81 bostadsrätter – tvåor, treor och fyror med generös takhöjd och stora ljusinsläpp i brf Ramselyckan. Här satsas också det uppmärksammade och populära initiativet HSB Dela, med syfte att få in fler unga på bostadsmarknaden. Fem procent av lägenheterna blir HSB Dela-lägenheter och det innebär att HSB går in och delar på köpet tillsammans med en ung bostadsköpare.

Första spadtaget brf Ramselyckan

När: 6 april kl. 11.00

Plats: Brf Ramselyckan, Brase-Emmas väg. Infart från Nya Öjersjövägen

Medverkande:

 Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg

Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling HSB Göteborg.

Stephan Woodbridge, operativ chef verksamhetsområde Bygg, Veidekke Entreprenad

Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande, Partille kommun

Johanna Bocian Östberg, ansvarig arkitekt, Okidoki Arkitekter

Bengt Kjellberg, ordförande byggande brf Ramselyckan

Meddela gärna om ni vill delta på evenemanget. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till representanterna från respektive organisation.

Parkering

Eftersom brf Ramselyckan ligger vid en stor byggarbetsplats är parkeringsmöjligheterna begränsade. Platsen där själva spadtaget kommer att ske ligger en bit in i området där brf Ramsleyckan ska byggas. Det finns tyvärr ingen möjlighet att köra med bil hela vägen fram. Det kommer att finnas skyltning på plats.

Varmt välkomna!

HSB Göteborg är ett kooperativt bostadsföretag som verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. Vi erbjuder nyproducerade bostadsrätter i attraktiva områden, hyreslägenheter, ett fördelaktigt bosparande och ett heltäckande förvaltningsutbud för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi tror att det goda boendet skapas genom välskötta hus, trygg boendeekonomi och god gemenskap. 2020 valdes HSB till bostadsbranschens mest hållbara varumärke – för tredje året i rad!

Idag är det över 74 000 medlemmar som tillsammans äger HSB Göteborg och som demokratiskt beslutar om verksamheten. Detta skiljer HSB från andra och ger våra medlemmar möjlighet att utveckla sitt boende till något unikt och givande.