Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets hållbarhetspris till förening i Bergshamra

05 april 2022

HSB Stockholms hållbarhetspris har tilldelats HSB brf Bladet i Bergshamra, Solna. Ett stort socialt engagemang och långsiktig energieffektivisering ligger bakom priset. Nu arbetar föreningen för att välkomna flyktingar från Ukraina.

– Jag är jätteglad, oerhört tacksam, rörd och stolt. Vi har en fantastisk styrelse med starkt driv, stort engagemang, hög kompetens, plus att vi har kul tillsammans. Kombinationen är svårslagen och till gagn för klimat, miljö och medlemmar, säger Anders Magnusson, ordförande i HSB brf Bladet.

HSB brf Bladet ligger vackert belägen mellan Brunnsviken och Edsviken, med Ulriksdals slottspark och Stocksund som grannar. Under flera år har föreningen prioriterat energifrågan, och bland annat investerat i energisnål teknik, solceller och laddstolpar. I samtliga hus finns cykelförvaring, utemiljön uppmanar till social samvaro, och de många odlingslotterna nyttjas flitigt. Regelbundna medlemsmöten, adventsglögg och utemiljödagar genomförs med stor uppslutning, och den aktiva seniorföreningen, som bland annat gymnastiserar och spelar bridge, har omkring 100 medlemmar.

Därutöver höll föreningen nyligen en extra stämma som beslutade att upplåta gästlägenhet och gemensamhetslokal för människor som nu flyr kriget i Ukraina. För att visa solidaritet har även den ukrainska flaggan hissats på föreningens innergård.

– HSB brf Bladet visar verkligen hur en bostadsrättsförening är tänkt att fungera. En kunnig styrelse som ständigt arbetar för medlemmarnas bästa och driver hållbar utveckling ur alla perspektiv. De är ett föredöme, säger Anna Bengtsson, jurymedlem och hållbarhetschef HSB Stockholm.

HSB Stockholms hållbarhetspris delades traditionsenligt ut vid HSB Stockholms årsstämma som i år hölls den 4 april. Utöver äran omfattar priset även 15 000 kronor som ska främja hållbara insatser för miljö, klimat, mångfald och socialt ansvarstagande.

OM HSB STOCKHOLM
I snart 100 år har vi byggt nya hem att trivas i – anpassade till livets olika skeden. Sedan starten 1923 har vi vuxit till drygt 151 000 medlemmar, 58 000 bosparare och närmare 470 bostadsrättsföreningar. HSB Stockholm bygger, förvaltar och arbetar aktivt för att skapa ett gott boende åt våra medlemmar. Vi finns i 16 kommuner i Stockholms län: Danderyd, Ekerö, Haninge, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Taggar

Hållbarhet
HSB
HSB Stockholm
Bostadsrättsförening
Bergshamra
Solna stad
miljö
miljö, hållbarhet och csr