Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Malmös föreningsstämma 2022

07 april 2022

Onsdagen den 6 april höll HSB Malmö årets föreningsstämma, i fysiskt format. Många valde att komma tidigt för att mingla och äta en bit mat före stämman. Och för många var det efterlängtat, efter två år med digital stämma.

Under stämman fanns 105 fullmäktige närvarande. Tillsammans med medlemmar och medarbetare på HSB Malmö så var salen fylld till sista plats. Anders Högelius utsågs till stämmoordförande och Elin Sönnerdahl till stämmosekreterare.

Kent Andersson, HSB Malmös styrelseordförande, inledde stämman med att summera året 2021. Bland annat lyfte han den nya modellen HSB Dela, som ska underlätta för unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden, samt det ekonomiska resultatet som blev bättre än prognoserat.

–  Vi har ett bra och stabilt år bakom oss, en stabilitet som borgar för en bra utveckling. Nästa år fyller HSB 100 år. Men den här 100-åringen ska inte kliva ut genom fönstret och försvinna. Den här 100-åringen ska fortsättningsvis vara en viktig aktör på bostadsmarknaden, avslutade Kent Andersson.

Under kvällen beslutade stämman bland annat att bevilja ansvarsfrihet för HSB Malmös styrelse och vd. Samt att följa valberedningens förslag när det kom till val av förtroendevalda. Avslutningsvis behandlades 11 motioner och stämman röstade bifall till styrelsens svar på samtliga. 

Stämman sändes även live så att övriga medlemmar och andra intresserade kunde följa mötet på distans. Protokollet publiceras inom kort på HSB Malmös hemsida.

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 50 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

Taggar

medlemskapet
årsredovisning