Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB rekryterar hållbarhetschef från NCC

22 april 2022

HSB Riksförbund anställer Louise Wall som ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från NCC, där hon varit hållbarhetsspecialist och gruppchef.

Louise Wall har en bakgrund på NCC Building där hon arbetat i sju år. De senaste åren som gruppchef för ett team på nio specialister. Innan dess var hon miljökonsult på Cowi. Louise Wall har en examen i miljövetenskap från Linköpings universitet och Newcastle University Australia.

– Jag ser verkligen fram emot att axla rollen som hållbarhetschef för HSB Riksförbund. Att HSB är en organisation med höga hållbarhetsambitioner gör det extra intressant att få ta vid och tillsammans med organisationen fortsätta driva hållbarhetsarbetet, säger Louise Wall.

HSB har höga ambitioner på hållbarhetsområdet. Nyligen beslutade förbundsstyrelsen att HSB ska ha netto-noll klimatpåverkan 2040 genom hela värdekedjan. HSB ska även vara en ledande aktör i utvecklingen av hållbara tjänster inom boende och hushålla med begränsade naturresurser. HSBs mål är att vara en viktig aktör för det hållbara samhället, spegla samhällets mångfald samt bidra till att skapa trygghet.

– Med Louise Walls mångåriga bakgrund från bostadsbranschen och specialist inom hållbarhet är jag övertygad om att hon blir en stor tillgång för hela HSB. HSBs hållbarhetsarbete är högt prioriterat och med Louise Wall kan det arbetet fortsätta att utvecklas, säger André Johansson, marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund.

Louise Wall börjar anställningen som hållbarhetschef på HSB Riksförbund den 1 juli 2022. Hon kommer att ingå i avdelningen Kommunikation och opinion på HSB Riksförbund.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

klimat
Hållbarhet