Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB byggstartar brf Växeln på Telefonplan

25 april 2022

HSB påbörjar nu byggnationen av 217 nya lägenheter vid Telefonplan. Bostadsrättsföreningen Växeln är ett arkitektoniskt spännande projekt med varierade höjder från 6 våningar till ett punkthus om 17 våningar.

Intresset för lägenheterna i brf Växeln är stort och projektet beräknas vara färdigställt under 2024 och 2025.

– Efter en lyckad säljstart med många sålda lägenheter sätter vi nu spaden i backen och byggstartar brf Växeln. Brf Växeln är vårt andra projekt i området, det första är redan slutsålt och i pågående produktion. Den stora efterfrågan gör att vi planerar vi att säljstarta nästa etapp av brf Växeln redan efter sommaren, säger Linda Younes, Affärsområdeschef Försäljning och Marknad på HSB Bostad.

  Brf Växeln kommer att bestå av totalt 217 välplanerade och ljusa lägenheter om 1-5 rum och kök. På gården byggs en förskola samt en gemensamhetslokal i form av en ateljé med kök och uteplats. Föreningen kommer även att ha en gemensam takterrass med invändigt kök för matlagning. Genom succékonceptet HSB Dela har ett antal mindre lägenheter varit möjliga att köpa enligt HSB Dela. HSB Dela riktar sig till bosparare i åldern 18 till 29 år och innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet. Ett tioårigt samägandeavtal med HSB sänker inte bara amorteringsnivån utan halverar även kontantinsatsen. Brf Växeln får ett av Telefonplans grönaste lägen invid den unika amfiteatern och med närhet till restauranger, butiker, service och tunnelbanan, som bara tar några minuter in till city.

  – Telefonplan har under senare år växt fram som ett spännande område som sjuder av konst, design och kreativitet. Vi är glada över att kunna erbjuda våra medlemmar och bosparare fina lägenheter i ett så attraktivt område. Våra projekt bygger vidare på den historia av kreativitet och skapande som finns i kvarteret, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.

  Att köpa nyproduktion av HSB innebär att köpa en modern och funktionell lägenhet, som utformats med hänsyn till miljön och klimatet. HSB bygger hus med hållbara material av hög kvalitet. Det innebär också att man får mervärden som en trygg förening, en trygg boendemiljö, sociala mötesplatser och konstnärlig gestaltning.

  HSB brf Växeln
  Antal lägenheter: 217
  Storlek: 1–5 rum och kök
  Boyta: 33 –105,5 kvm
  Boendeform: Bostadsrättslägenhet
  Säljstart etapp 3: Prel augusti 2022
  Preliminär inflyttning: Prel från kvartal 2 2024
  Arkitekt: Semrén & Månsson

  Om HSB Dela
  HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter upplåtelsen kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.  OM HSB BOSTAD
  Under snart hundra år har HSB byggt nya bostäder och skapat "det goda boendet". Mer än var tionde bostad i Sverige har byggts av HSB. HSB Bostad AB är HSBs bostadsproduktionsbolag i Stockholms och Gotlands län. HSB Bostads vision är att ”skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare”.


  Taggar

  Kooperation
  HSB
  Nyproduktion
  HSB Bostad
  Bostadsrättsförening
  Bospar och medlemskap
  HSB Stockholm
  Hållbarhet
  miljö
  Bostadsbyggande