Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Stockholm expanderar genom fusion

02 maj 2022

Idag, den 2 maj, genomfördes formellt fusionen mellan HSB Stockholm och HSB Norra Stor-Stockholm. Sammanslagningen skapar bättre förutsättningar för nya bostäder, digitalisering och brf-tjänster i Stockholmsregionen.

– Det känns fantastiskt, nu kan vi kraftsamla och bygga ett starkare HSB i Stockholmsregionen. Att samordna resurser kommer gynna våra medlemmar, med ökad närhet och service till bostadsrättsföreningar, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

Sammanslagningen ska ge bättre förutsättningar för bostadsutveckling, nya förvaltningstjänster, digital och hållbar omställning samt värdeutvecklande rådgivning till bostadsrättsföreningar. Den nya organisationen bedriver nu sin verksamhet med nyproduktion, förvaltning och hyresfastigheter i 20 av länets 26 kommuner.

– Vi har lagt ett tusenbitarspussel det senaste halvåret, och nu har det äntligen blivit dags att välkomna våra nya medlemmar, kunder och medarbetare till HSB Stockholm. Jag är både glad och tacksam, säger Anders Svensson.

Det formella beslutet om en fusion fattades av en extra föreningsstämma på HSB Norra Stor-Stockholm den 28 oktober 2021. Den tidigare regionföreningen har nu upphört, och verksamheten i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby är nu en del av HSB Stockholm. Lokalkontoren i Jakobsberg och Märsta finns kvar.

Fusionen innebär att det nu finns 25 regionföreningar inom federationen HSB.

OM HSB STOCKHOLM
I snart 100 år har vi byggt nya hem att trivas i. Sedan starten 1923 har vi vuxit till drygt 182 000 medlemmar, 56 000 bosparare, över 580 bostadsrättsföreningar i förvaltning och 4 000 hyresrätter. HSB Stockholm bygger, förvaltar och arbetar aktivt för att skapa ett gott boende åt våra medlemmar. Vi finns i 20 kommuner i Stockholms län: Danderyd, Ekerö, Haninge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Taggar

Hyresrätt
HSB Stockholm
Bostadsrättsförening
Nyproduktion
Fastighetsförvaltning
HSB
Företagsnyheter
Bospar och medlemskap
Kooperation