Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Östergötland säljstartar 44 lägenheter i Vadstena

04 maj 2022

Torsdagen den 5 maj säljstartar HSB Östergötland 44 bostadsrätter med ett fantastiskt läge. Längs Vadstenas strandpromenad, just där staden övergår i vidsträckta strandängar, ligger projektet brf Sjöängen. Här bland träden växer tre nya hus fram med utblick över Vättern och naturområdena norr om staden, med närhet till rekreation och småstadens charm.

HSB brf Sjöängen erbjuder 44 lägenheter i storlekarna 2-5 rum och kök. Den nya bostadsrättsföreningen omfattar tre hus i fyra våningar med en femte indragen takvåning. Alla lägenheter får uteplats eller balkong med utsikt över Vättern och högst upp i husen finns lägenheter med takterrass.

Det blir ultimata boendet för alla som vill bo i nytt och välbyggt – och som värdesätter ett funktionellt hem med smarta lösningar och bra materialval. Omsorgsfull gestaltning med stort hänsynstagande till omgivningen gör husen skräddarsydda för platsen. Miljön är obeskrivligt vacker med grönskande natur tätt inpå knuten och ständigt närvarande vattenkontakt.

- Senast vi hade nyproduktion i Vadstena var 2006 då vi byggde HSB brf Katarina. Jag är mycket stolt och glad över att vi åter igen får möjlighet att skapa nya bostäder för våra medlemmar i denna vackra miljö säger Anders Stjärnberg, Vd HSB Östergötland.

  Husens placeringar i förhållande till varandra är gjorda för att skapa fina gårdsrum, platser och utblickar för den boende. Redan tidigt i processen söktes ett småskaligt uttryck, anpassat till platsen. Den uppbrutna planen speglas också i volymerna, vilket ger husen ett sammanhållet och levande uttryck och leder ljuset in i lägenheterna från flera väderstreck. Den varierande balkongplaceringen säkerställer att varje lägenhet får en fin uteplats, balkong eller terrass med sjöutsikt. Grönskan och sjöutsikten är närvarande ända in i lägenheten genom generösa fönster. Stora vardagsrum i anslutning till balkongen är en kvalitet i alla lägenheter, oavsett storlek och läge.

  - Att ansvara för ett projekt med detta fantastiska och unika läge har både varit spännande och utmanande säger den tidigare projektledaren Fredrik Eklöf som i samband med säljstarten lämnar över projektledarrollen till Andreas Grenestam. 

  - Jag känner mig trygg med att ta över efter Fredrik. Det är ett oerhört fint och genomtänkt projekt. Det stora intresset med flera hundra intressenter från över 100 orter i och utanför Sveriges gränser visar på att vi satsat på rätt produkt på platsen, tillägger Andreas.

   Att bo här är något utöver det vanliga. Det unika läget kombinerat med bostäder som erbjuder det lilla extra som många drömmer om. Här finns någonting för alla, allt från yteffektiva lägenheter till generösa våningar med takterrass. Alla med noga utvald inredning. De grönskande omgivningarna bjuder in till att spendera dagarna på upptäcktsfärd i naturen samtidigt som man har de centrala delarna av Vadstena på bekvämt gångavstånd.

   I Sjöängen bygger HSB en trygg HSB-förening med flera uppskattade kvaliteter. Här har vi haft möjlighet att lyssna på tidiga önskemål gällande utformningen av föreningens utemiljö för att den ska passa intressenterna. På den gemensamma gården kommer vi därför lyfta in alltifrån fruktträd till porlande vatten. Som ett steg i att skapa förutsättningar för spontan gemenskap förses gården med naturliga mötesplatser. Och som ett led i HSBs strävan efter att skapa möjlighet för en aktiv föreningsgemenskap finns det en lokal för styrelsemöten. Denna lokal inreds för att kunna hyras ut för övernattning för långväga gäster.

   Säljstarten kommer hållas digitalt torsdagen den 5 maj följt av en tomtvisning på plats lördagen den 7 maj kl 12:00-14:00. Representanter från HSB och ansvarig mäklare kommer då finnas på plats för att visa runt samt svara på frågor.

   Om HSB brf Sjöängen
   Upplåtelseform: Bostadsrätt
   Antal bostäder: 44
   Antal rum: 2-5 rum och kök
   Säljstart: 5 maj 2022 kl 18:00
   Tomtvisning: 7 maj kl 12:00-14:00
   Inflyttning: Preliminärt 2024
   Arkitekt: Sweco Architects

   Läs mer om HSB brf Sjöängen

   För mer information

   Fredrik Eklöf
   Projektledare och Teknikkonsult på HSB Östergötland
   010-442 4128
   fredrik.eklof@hsb.se

   Försäljningen sker via SkandiaMäklarna
   Daniel Lahdo
   070-33 41 928
   daniel.lahdo@skandiamaklarna.se

   HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

   HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

   • ca 674 000 medlemmar
   • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
   • ca 35 000 förtroendevalda
   • 25 regionala HSB-föreningar

   HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

   Taggar

   hsb östergötland